Сваку реч најновијих хитова Лепе Брене којима је започела свој концерт на бини у центру Лесковца њени фанови знали су напамет. Ова несумњива балканска звезда није се штедела ни у престоници роштиља, па је својој публици, после наступа у Врању и Београду, приуштила још један концерт за незаборав.

Осим Лесковчана Бренин наступ пратили су и житељи околних градова као и гости из земаља региона. Она је концерт започела песмом „Болиш и не пролазиш“, а публици је рекла да у Лесковцу није певала од 1985. године, као и да је то град у коме једна стамбена зграда носи њено име.
- Не могу да не истакнем радост и задовољство што сам са вама и то у години јубилеја највећег гастрономског фестивала у Европи. Живела лесковачка „Роштиљијада“ - узвикнула је Брена и наставила да ређа своје хитове, док је публика сваку њену песму испратила громким аплаузом.

За време Брениног концерта простор испред главне бине био је испуњен до последњег места, а публика се тискала и у околиним улицама као и дуж целог Булевара ослобођења.
Прочитајте још - МЈУЗИК ВИК ФЕСТИВАЛ: Од романтике до луде фолк журке (ФОТО)

Јубиларну 30. Роштиљијаду отворио је министар рада и социјалне политике у Влади Србије Зоран Ђорђевић који се захвалио Лесковчанима што негују традицију свог роштиља и што подижу углед Србије у свету, док је домаћин Горан Цветановић, градоначелник Лесковца, оценио да „Роштиљијада“ три деценије постојања слави као бренд познат и ван граница Србије и као једна од најзначајнијих домаћих туристичких манифестација.

У име организатора, лесковачке Туристичке организације, њен директор Небојша Коцић је својим суграђанима и њиховим гостима пожелео добар провод и забаву. Он је најавио да ће највећа пљескавица на овој „Роштиљијади“ бити три пута већа и тежа од оне направљене пре 30 година. Манифестација је отворена и традиционалним дефилеом мажореткиња. Оне су прошле „роштиљском променадом“, а предводила их је лутка роштиљ мајстора, маскота ове манифестације.
Свечани почетак седмодневног програма посвећеног добром укусу роштиља и одличној забави озваничен је вишеминутним ватрометом, а публику је, пред Бренин наступ, загрејао њен син Стефан Живојиновић. Он је најављен као специјално изненађење и поклон лесковачкој „Роштиљијади“. Бренином концерту, у друштву градоначелника Цветановића, пратио је и Слободан Боба Живојиновић, Драган Брајовић Браја и Млађан Динкић.

КОНЦЕРТИ

У уторак ће посетиоце „Роштиљијаде“ забављати „Црвена јабука“. У среду Рибља Чорба и Ван Гог, а у четвртак Харис Џиновић. У петак је бина резервисана за Аца Пејовића, а тачку на вечерње концерте ставиће Северина. Прављење највеће пљескавице, која је прошле године била тешка 66 килограма и 100 грама, заказано је за 29. август у 18.30, док ће сви концерти вечери почињати тридесет минута после 22 часа.

Фото: И. Митић