Све школе на подручју Косова и Метохије које раде по српском образовном систему почеће у понедељак на време са наставом. а према речима Јасмине Дедић, начелнице Школске управе у Косовској Митровици, у први разред кренуће 1.100 ђака.

Тај број према речима Дедићеве, исти је као и претходне године, а свих 77 основних школа на подручју читавог Космета спремно је за почетак нове школске године.

Прочитајте још - НОВЕ ПРОВОКАЦИЈЕ: Како ђаци једне албанске школе праве мапу Велике Албаније (ВИДЕО)


- Једини проблем јесте што ученици који ће се бесплатно делити ученицима по одабраним критеријумима због проблема са преласком административне линије још нису стигли до Школске управе али надам се да ћемо и тај проблем решити и да ће нам ученици парцијално стизати – додаје Дедићева и напомиње да су се критеријуми за поделу бесплатних ученика били социјални статус породице ученика као и треће дете.

Иначе, како истичу у Школској управи у Косовској Митровици ни једно одељење у српским школама на Космету ове школске године неће бити укинуто у односу на протеклу школску годину а у основним и средњим школама на КОсмету наставу похађа око 16.500 ученика.