ЈАВНО предузеће "Путеви Србије" ће наставити лане започету реконструкцију регионалног пута од Ћуприје до манастира Раваница, а за инвестицију вредну око два милиона евра имамо велику подршку Владе Србије и председника Вучића, који су сагласни са нашом идејом да развијамо такозвани верски туризам - каже први човек Ћуприје Нинослав Ерић, наглашавајући и то да укупна дужина поменуте саобраћајнице не премашује десет километара.

На реду је, сазнајемо, фаза од улаза у Сење до манастира, а биће изграђена и два паркинга, те пешачка стаза...

Најављујући предстојећу инвестицију, Ерић подсећа и на то да само са Канцеларијом за управљања јавним улагањима реализују четири пројекта.

- Одобрена су нам средства за реконструкцију Опште болнице, обнављамо комплетну водоводну мрежу у граду, а изградићемо и топлану за Болницу, те остале јавне институције. Четврти пројекат се тиче регулисања водотока другог реда, с обзиром на то да Ћуприја има Луди поток који нам причињава немале проблеме. Ми смо једна од десет општина у Србији која је добила средства да реши тај проблем, а у питању је чак милион евра - каже први човек локалне самоуправе у Ћуприји и преноси да су сви поменути послови у фази израде пројектно-техничке документације, па ће реализација неких од њих бити започета до краја ове године.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Индустријска зона по угледу на Кину


Један од највећих и најважнијих пројеката је и изградња новог моста на Морави, што ће значити и измештање саобраћаја из центра града. Плански документ је усвојен и уговорена је израда пројектно--техничке документације, а Општина ће са Војском решити имовинске односе на земљишту којим ће се протезати поменута саобраћајница.


Нинослав Ерић


- Нови мост ће "нићи" поред Гарнизона и ушћа Раванице, док ће се стари прелаз користити само као пешачки и биће својеврсни симбол претходног времена. Наиме, ради се о грађевини из Првог светског рата чија би реконструкција коштала више од изградње новог моста, па смо одлучили да га сачувамо у оваквом стању, али да сопственим средствима обновимо расвету на њему - најављује Ерић и подсећа на то да ће Министарство привреде финансирати изградњу тротоара у Улици кнеза Милоша, а Министарство енергетике реконструисати овдашњу Гимназију и ОМШ "Душан Сковран".

Кад Фонд ПИО започне реконструкцију своје зграде у центру Ћуприје, из локалног буџета ће бити реновирана и зграда некадашње "Модне куће" која је сада општинско власништво, па ће центар Ћуприје добити потнуно нови, савременији изглед.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Милион евра за уређење Лудог потока



СПОМЕНИК

ЗА споменик кнезу Лазару код ауто-пута у току је изградња постамента, а расписана је и јавна набавка за израду бронзане скулптуре. Ново обележје ће бити слично постојећем у Косовској Митровици и једно од највећих у Србији, а председник Ерић свечано откривање ове општинске инвестиције најављује до наредног Видовдана.