Када је почињен масакр у кући Казимировића у Јабуковцу, убица је ипак оставио једно биће живо. Пас мешанац, црне и беле боје и даље чека власнике на прагу куће из које су сви побијени.


Син Раје Казимировића, Ненад, са имања је одвезао сву стоку, као и механизацију, тракторе и другу механизацију. А тужни "Џеки" је остао. Лежи ту где су газде побијене. Осумњичени за убиства Давор Пернић (35) наводно је побегао баш због њега, при првом покушају пљачке.


Подсећамо, убица је тада убио Рају Казимировића (72), његову мајку Драгицу (93), сестру Љубинку Оприкић (76) и сестричину Драгану Јозељић (53).

Жртве Јабуковац, Давор П. Јабуковац, масакр, злочин, убиства, хапшење Неготин


Како је рекао у полицији осумњичени за убиства, поколебао га је лавеж пса, па је на оближњем потоку смишљао шта да ради и одлучио да крене у крвави пир.


Верује се да је Давор П. најпре убио три жене које је затекао на салашу Раје Казимировића и то пошто су оне одбиле да му открију где је сакривен новац.


Када се, на крају, на имању појавио и Раја, долазећи трактором, убица га је одмах ликвидирао.


Верује се да је убица у шуми чекао да се Раја удаљи од имања, како би од његове мајке изнудио новац, о чемуи сведоче и опушци који су пронађени. Није очекивао да ће ту бити више жена.


ПРОЧИТАЈТЕ И:  Ухапшен осумњичени за убиства у Јабуковцу, признао злочин и открио закопано оружје


Након убиства убица је извршио преметачину куће и однео већу суму новца, претпоставља се око 100.000 евра, док је део новца, око 10.000 евра, остао нетакнут.


Злочин се догодио 7. августа, али тела су пронађена тек два дана потом, када је један од комшија дошао код Раје да купи јагње.


Иначе, Раја је са својом мајком проводио лето на салашу, у неугледним условима, без струје, а имање је удаљено од остатка насеља.


Веровало се да он има уштеђеног новца, иако није живео нимало раскошно.


Комшије кажу да је био "преке нарави" и нико од њих није био у блиским односима са Рајом.


(Телеграф.рс)