УЧИТЕЉ из Ужица Златко Цвијовић (37), који је после 12 година рада на одређено остао без посла, после четири дана штрајка глађу завршио је у Служби хитне помоћи. Његово здравствено стање нагло се погоршало, а разговор који је претходно обавио са представницима Министарства просвете није дао резултате. После указане помоћи наставио је да штрајкује испред школе.

- Разговарао сам са Ненадом Радићем из Министарства просвете и с његовим сарадницима. Речено ми је да би требало да прекинем штрајк, али да не могу назад на своје радно место, на које је, одлуком директора ОШ "Слободан Секулић", примљен други учитељ. Додали су још да ће се потрудити да у догледном периоду пронађу решење за мене - рекао је Цвијовић пре него што се његово здравствено стање погоршало, и додао да штрајк не може да прекине.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ГЛАДУЈЕ, НЕЋЕ У НАСТАВНИКЕ: Учитељ из Ужица школску годину почео штрајком глађу 

Цвијовићу је понуђено место наставника математике, на коме је и до сада радио, али за које није квалификован. Директор школе је на новоотворено место учитеља запослио човека који такође годинама ради повремено.