АУТОПРЕВОЗНО предузеће "Апатинтранс" из Апатина набавило је седам нових аутобуса марке "сетра" који ће се користити за превоз ученика и радника у приградском саобраћају на подручју ове општине. Према речима Милорада Никшића, директора предузећа, аутобуси су климатизовани, поседују улазне рампе и простор за особе са инвалидитетом, а седишта су опремљена сигурносним појасевима. Овај превозник се бави превозом ђака, радника и осталих путника из Апатина до Бање Јунаковић, Пригревице, Свилојева, Сонте, Купусине и Сомбора.

- Поред возног парка, обновили смо аутобуску станицу и канцеларије предузећа, а просторије за пријем путника прилагођавамо њиховим потребама - каже Никшић.

Он је најавио да ће поред постојећих линија од 1. октобра бити отворена нове и то Апатин - Нови Сад. Засада су у плану два поласка, један јутарњи и један поподневни који ће ићи трасом: Апатин, Пригревица, Стапар, Оџаци, Нови Сад, појаснио је Никшић.

Иначе, ово предузеће од децембра 2018. године у власништву је фирме "Соларис турса" из Оџака, а купила га је за нешто више од 300.000 евра. Поседује близу педесет аутобуса разних капацитета, од 12 до чак 75 седишта, који се користе у линијском и ванлинијском саобраћају.

- У односу на претходни "Апатинтранс" ово је једна нова прича и сматрамо да смо на добром путу да направимо квалитетно предузеће, односно превозника за респект - нагласио је Никшић.

Међутим, као и у многим другим превозничким предузећима у Војводини, али и у целој Србији осећа се недостатак возача.

У возном парку седам нових аутобуса


- Ми као превозничка фирма смо у обавези да испоштујемо законске прописе који су везани за безбедност саобраћаја и закон о превозу путника, који нас обавезују да имамо одређени број возача за поједине линије. Засада у томе успевамо - појашњава Никшић.

ТРАЖЕ ВОЗАЧЕ

"АПАТИНТРАНС" тражи возаче аутобуса,а ових дана је отворен и конкурс. У предузећу обећавају добре услове и зареде возачима, каже Дејан Никшић, директор овог предузећа.