ПЕТОРИЦА житеља пиротског села Топли До, који су се недавно са осталим мештанима у овом селу сукобили са приватним обезбеђењем на изградњи МХЕ, напустило је пиротску Болници у којој су били збринути.

Прочитајте још: После батина одустао од МХЕ: Инвеститор каже да више неће крочити у Пирот

Један од повређених Драган Голубовић је после седам дана изашао из Болнице где су му констатоване повреде по глави, које су последица ударца тврдим и оштрим предметом. Међу оника који су изашли из болнице су и Саша Милошевић и Миодраг Јовановић.

- Задобио сам повреде каменицом којом ме је тукао један припадник обезбеђења. Лекари су ме врхунски збринули, али још увек осећам вртоглавицу и имам учестало повраћање. Знам ко ме је тукао каменицом по глави и вероватно ћу против њега и онога ко га је ангажовао и поднети и приватну тужбу. Идем назад у село, како би са осталим мештанима наставили да дежурамо и спречимо подизање МХЕ- рекао је Голубовић нашем листу.

Он је иначе инвалидски пензионер. Према речима Зорана Стојановића, приликом сукоба са приватним обезбеђењем Драгана Јосића, повређено је десетак мештана и то углавном каменицама и летвама. Сукоб је избио пре осам дана, када је приватно обезбеђење, бибер спрејом напало мештане Топлог дола, који ни случајно не дозвољавају изградњу МХЕ. Повређених је било и међу обезбеђењем.