Низом пригодних програма и полагањем венаца на Спомен-звонару посвећену српским јунацима погинулим и несталим у ратовима од 1912. до 1918. године у порти Цркве пророка Илије у Сирчи, Краљевчани су обележили Дан ослобођења свог града у Првом светском рату.

Тачно на
101. годишњицу ослобођења града на Ибру, венце на спомен обележје са именима 197 погинулих ратника из овог и околних поморавских села, положили су челници локалне самоуправе, представници војске, полиције и Жандармерије, градских институција и установа, као и делегације борачких и других удружења.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
Уз Крагујевац ниче читав нови град, ту ће се слити стотине милиона евра

- Одајемо почаст страдалим херојима овог краја који су своје животе храбро положили у Првом светском рату. Њихова жртва доказ је колико је скупа била слобода, а на нама, њиховим потомцима, је да чувамо сећање на њих и да не заборавимо њихова јуначка дела - рекао је Вукман Ракочевић, заменик градоначелника Краљева.

У присуству мештана и ученика овдашње основне школе, православни парастос служили су свештеници жичке Епархије, а потом је уследио и пригодан културно-уметнички програм.