ЖАНДАРМИ из Ниша, који годинама нису имали своје просторије, већ су користили плац "Србија транса", добили су ново седиште у некадашњој алексиначкој касарни "Делиград".

На 17 хектара запуштене касарне је реконструисано и уређено 4.300 квадрата, а - поред дела за смештај Команде - овде ће бити стациониран и део логистике, те амбуланта и ресторан.

Свечаном отварању и тактичко-показној вежби, у оквиру које су припадници Жандармерије приказали своје вештине, у среду је - поред министра унутрашњих послова Небојше Стефановића - присуствовао и велики број Алексинчана, те званица из Ниша.

- Овдашња база Жандармерије је један од најзначајнијих инфраструктурних објеката које је током претходних неколико година финансирало Министарсво унтрашњих послова. И, ови момци су, први пут после 18 година, добили услове какве и заслужују - поручио је Стефановић и нагласио да су, поред реновирања простора, купљена нова возила, оклопни транспортери, опрема, униформе...


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Командант српске Жандармерије: Увек смо тамо где треба да се штите сви наши грађани


Командант Жандармерије Дејан Вуковић је посебно истакао чињеницу да је oдред Жандармерије из Ниша, упркос тешкоћама, успешно извршавао све задатке које је пред нега постављала држава.- Доказујући оданост грађанима и Републици Србији, припадници овог одреда нису бирали, нити одбијали задатке - закључио је Вуковић.