ГОТОВО три седмице откако смо, после превртања трактора у засеоку Мутара и погибије Крушевљанина Драгана Јездића (66), поставили питање када ће надлежни санирати ову деоницу и зауставити погибељ, из локалне самоуправе у Брусу је саопштено да ће "наведени путни правац одрадити чим Општина успе да обезбеди средства за извођење радова".

Подсетимо, мештани сведоче да због очајног пута, посебно у неким периодима године, буквално не могу да приђу кућама, а узалудне су и њихове вишегодишње молбе да се спорна деоница макар поравна.

- Милимо да се среде рупе и ублажи кривина - каже домаћин Радован Спасић, док помоћник председника Општине Милош Аздејковић објашњава да је промена трасе неизводљива зато што се део пута налази на клизишту, а део на камењару, па би свако померање угрозило ионако угрожену стабилниост.


Прочитајте и: Ikonopisanje sve do Uskrsa: Oslikavanje hrama posvećenog Svetom Vaznesenju Gospodnjem u Čačku


Надлежни тврде и да без икаквих интервенција овога типа постоји велики ризик од покретања новог клизишта, што би довело до потпуног прекида пута.

- Поједине деонице у Мутару су у добром стању, осим неколико мањих делова који су у баш лоши. У сваком случају, за поправљање комплетне трасе је потребно око 100 сати рада булдожером и готово 450 кубика материјала за насипање критичних места деонице - закључује Аздејковић.

Иначе, по информацијама из локалне самоуправе, поменути пут се у ово доба године одржава по зимском програму који важи на читавој територији Бруса, што значи да је у истом приоритету као и све остале овдашње трасе.