СИСАК - Сисачко-мославачка Полицијска управа поднела је данас кривичну пријаву против глумца Емира Хаџихафизбеговића Општинском државном тужилаштву у Кутини због изазивања саобраћајне несреће 12. октобра на аутопуту А3, у близини Новске, у којој је погинула Аница Кудуз (63), а две особе су повређене.

У саопштењу Сисачко-мославачке Полицијске управе се наводи да се Хаџихафизбеговићу кривичном пријавом ставља на терет да је у тренутку несреће возио значајно брже него што је допуштено, пренела је агенција Хина.

Општински државни тужилац из Кутине Марија Рукавина је изјавила да ће размотрити кривичну пријаву и донети одлуку о могућем подизању оптужнице.

Хаџихафизбеговић је на аутопуту у Брочицама, у близини Новске, 12. октобра око 20 сати аутомобилом ударио Анкицу Кудуз из Загреба, која је стајала уз заустављени аутомобил, а од повреда је касније умрла у болници у Новој Градишки.

Несрећа се догодила на месту на којем је двадесетак минута раније непознати возач срушио светлећу и другу сигнализацију којима је саобраћај због радова на аутопуту преусмераван у десну траку.

То возило се није зауставило, а сисачка полиција за непознатим возачем, против ког је поднела прекршајну пријаву због бега са места несреће, интензивно трага.

Хаџзихафизбеговић, који је повређен у саобраћајној несрећи коју је изазвао, након операције и лечења у болницама у Новој Градишки и Славонском Броду се налази на кућном лечењу у Загребу.