У ОРГАНИЗАЦИЈИ музичке продукције РТС, на београдском Коларцу ће 18. фебруара бити одржан хуманитарни концерт “Помозимо болесном срцу”. Приход од улазница и појединачне донације намењене су куповини апарата за рано дијагностификовање срчаних обољена за одељење кардио-хирургије Клиничког центра Србије.

Уз Народни ансамбл РТС, под управом Бранимира Ђокића, певаће Нада Павловић, Мерима Његомир, Чеда Марковић, Мира Шкорић, Љуба Лукић, Далиборка Стојшић, Јелена Броћић, Милан Топаловић Топалко, Екстра Нена, Ренато Хенц, оперски уметници Тања Андрејић, Тања Обреновић и Михаило Шљивић, као и хор “Абрашевић” и глумац Миленко Павлов, а водитељ програма биће Жика Николић.

- Ово ће бити потпуно другачији концерт, јер ћемо објединити више музичких жанрова на једном месту што је заиста реткост - каже за “Новости” шеф Народног ансамбла РТС и истакнути естрадни уметник Бранимир Ђокић. - Желео сам да се на истој сцени нађу певачи народне, забавне и оперске музике. Годинама организујем и држим хуманитарне концерте за болнице и све што радим је у служби грађана Србије. Свуда је потребан новац, имамо врхунске стручњаке, али нашим здравственим установама недостају апарати. Нећу се зауставити само на овом концерту, имам још много тога у плану.

На питање зашто концерт није организован у већој дворани, како би се сакупило још више новца, Ђокић одговара:

- Тачно је да од улазница не може да се прикупи много пара, али циљ је да покренемо привреднике и успешне људе који ће појединачним донацијама дати допринос акцији “Помозимо болесном срцу”. Сви који могу да помогну су добродошли.

Бранимир наглашава да заједнички проблеми треба да зближе људе и да не смемо да окренемо главу једни од других.

- Живимо у тешким временима и свако треба да помогне колико може - истиче Ђокић. - Не може ни држава да реши све проблеме, а камоли појединац. Али, уколико свако од нас направи корак и да један динар, неко ће после тога дати 10, 20 или 100 динара. Ако очекујемо да то неко други уради уместо нас, од тога неће бити ништа. Свирао сам хуманитарне концерте свуда где је било могуће. То је моја мисија и тако живим цео живот. Не могу да решим нечији проблем, али могу да дам мали допринос.