ШЕФ народног ансамбла РТС, истакнути естрадни уметник, врсни хармоникаш, бивши председник Удружења естрадних уметника и извођача Србије Бранимир Ђокић с огорчењем констатује да је стање у нашој музици алармантно. Наглашава да је квалитетна песма одавно протерана из медија, али да упркос вапајима да се уведе ред, већ годинама ништа није учињено.

- Више немамо добру народну музику, права забавна музика не постоји, слично је и са рокенролом, док се џез ту и тамо негде појави - каже за наш лист Ђокић. - Завладало је тотално незнање. Свако може да оснује радио и ТВ станицу и емитује шта хоће, а управо медији утичу на културу народа и његову свест. Они који су најмање знали о музици дошли су и креирали неку нову урбану народну музику. Музика има своје правце, као сликарство и књижевност. Не можете све да ставите у један лонац, измешате и кажете да је то нешто ново. То није ништа! Узимали су турске и арапске песме, најгори музичари су постали композитори, а медији су то емитовали за велики новац. Немам ништа против Пинка, али то је једна од телевизија које су уништиле културу ове земље.

* Многе ваше колеге и естрадни саборци су у једном тренутку поклекли и придружили се онима које критикујете?

- То говори о њима. Можете бити одличан певач, фудбалер, лекар, аутомеханичар, али није довољно. Морате да будете човек и имате личност. Не разумем ту похлепу да човеку није битно где се појављује, него му је само важно да буде на телевизији, прода себе и заради неке паре. Сваки млади човек има жељу да успе и то је друга ствар. Говорим о старијим колегама, афирмисаним певачима и музичарима. Где је граница, када ће рећи себи да је доста са појављивањем у емисијама које личе на вашар?

* Ко ће стати у одбрану народне музике када ваша генерација, која још држи до традиције, сиђе са сцене?

- Нико не зна шта ће бити. Опет кажем, нису проблем млади људи, већ медији који су им дозволили да раде то што раде. РТС је једина установа која се бори за очување квалитетне музике. Јавно гласило је најјаче и најопасније оружје. Тим оружјем убијете нацију и вршите културни геноцид а за то нико не одговара. То треба да реше држава и Министарство културе. Али, нико ништа није урадио.

* Како коментаришете обрачун пореских органа са естрадом?

- Праве циркус од тога. Закон постоји, али нико не зна да га спроведе, нити жели. То је фарса или боље речено брука и срамота од незнања. То не могу да реше порезници, већ министарства културе, рада и финансија. Треба да питају људе из овог миљеа који могу да им помогну. А не да позову познатог певача или музичара и да питају како узима паре на руке на свадбама.