ПЕВАЧИЦА народне музике Мерима Његомир ускоро ће за "Сити рекордс" објавити албум са црногорским народним песмама. На диску ће се наћи нове композиције, али и неколико изворних. Међу ауторима су Милутин Поповић Захар и Мирсад Серхатлић, а Мерима се први пут у каријери опробала као композитор и то нумере "Острог".

- После толико година на музичкој сцени, осмелила сам се да компонујем - рекла је за "Новости" Мерима Његомир. - Песма ми се много допада, али је најважније шта ће публика рећи, јер она бира хитове. Објавила сам албум са севдалинкама и врањским песмама, па је дошао ред да снимим и црногорске народне песме. Раније сам снимила два диска са најлепшим црногорским песмама и верујем да ће се и овај допасти публици.

Ускоро ће пред микрофон стати и Меримина ћерка Милица која се бави дизајном обуће и ташни. Учествовала је на музичким фестивалима, а сада планира да објави два сингла.

- Милица је изузетно талентована и за певање и за дизајн - истиче Мерима, која ће 9. новембра наступити у загребачкој дворани "Лисински" на "Вечери севдалинки". - Сада је решила да сними песме, а да ли ће јој музика бити животно опредељење, показаће време.