ФРОНТМЕН "Хладног пива" Миле Кекин обрадовао је обожаваоце написавши на "Фејсбуку" да је завршено снимање соло албума који је већ најављен са два изузетно успешна сингла, "Рено 4" и "Атлас".

- Албум је готов, снимљен, мастеризован и спреман да се размножи кад и колико буде требало. Кажу у издавачкој кући "Менарт" да ће то бити средином октобра, јер је потребно време за штампање плоча. Биће 11 песама, албум траје око 40 минута. Зваће се "Кућа без крова", то ће бити и прва песма. Хвала још једном момцима који су у последње две и по године са мном градили ту кућу - написао је Миле на друштвеној мрежи.

Прочитајте још - "Хладно пиво": Јубилеј уз песму на Калемегдану

Кекин је још раније најавио да ове песме посвећује великим песницима рока, фолка, кантрија и блуза, као и свом првом ауту, првој цури, првом бенду, првим успесима и поразима. Речи је почео да претвара у дело прошле године, када је "спрингстиновски" сингл "Рено 4" постао велики хит у региону.

Почетком маја представљен је "Атлас", који су многи прогласили гастарбајтерском химном. "Кућа без крова" није Кекину први излет ван "Пива". Дебитантски соло албум "У два ока" објавио је још 2001. са групом музичара као "Миле и Путници".

Све ово, наравно, не ремети активности Кекиновог матичног бенда. "Хладно пиво" је у серији концерата поводом 30 година од почетка рада, а још увек су свежи утисци са сјајног београдског наступа 26. маја на Калемегдану.