НА недавно одржаном избору за мис туризма Србије круну је освојила Сара Митић из Ниша, а читаоци портала "Вечерњих новости" ленту најлепше девојке доделили су Београђанки Дијани Радоичић (25). Манифестација је организована под званичном лиценцом Miss tourism world, а уз медијско покровитељство нашег листа. У конкуренцији 17 девојака из различитих крајева Србије, посетиоце нашег сајта лепотом је очарала харизматична апсолвенткиња Економског факултета, која на почетку разговора, за "Новости", открива колико јој значи ово признање.

- Велика ми је част што сам награђена од читалаца мојих омиљених дневних новина - истиче лепа Дијана. - Веровала сам у себе, али нисам очекивала да ћу баш ја имати толику подршку. Захваљујем свима који су гласали и у мени препознали потенцијал за такмичење.

* Ово вам је био први избор за мис?

- У свет моделинга сам ушла ове године, тако да је ова манифестација једно велико и лепо почетно искуство. Веома сам срећна и поносна на титулу, јер је она значајан корак на самом старту моје каријере.


ПРОЧИТАЈТЕ И: ИЗАБРАНА МИС ТУРИЗМА СРБИЈЕ: За ласкаву титулу борило се 17 девојака, круна отишла у Ниш (ФОТО)


* Поред лепоте, које особине треба да поседује мисица?

- Девојка првенствено треба да буде образована, шармантна, харизматична и да зрачи позитивном енергијом. Такође, посебно је значајан начин комуникације са људима. Особа која нас представља у свету, неопходно је да буде комплетна личност, која ће као амбасадорка лепоте достојанственим понашањем Србију промовисати као земљу талентованих и интелигентних људи. Овогодишња мис Сара Митић има све ове квалитете, желим јој срећу, и надам се да ће победити.


* Ко вам је узор?

- Прижељкујем каријеру руске манекенке Ирине Шајк. Волела бих да достигнем њен успех у свету моделинга. Такође, желела бих да хуманитарни рад буде саставни део мог посла.


* Какви су вам планови?

- Трудићу се да положим преостале испите, и да се посветим сарадњи са директором "Мис туризма Србије", Драганом Ћосом. Допало ми се како функционише целокупна организација овог такмичења, и желим да се бавим маркетингом, као и да се следеће године поново пријавим на избор за мис. Била бих пресрећна кад бих освојила круну и промовисала домаћи туризам у свету.