НОВА серија Драгана Бјелогрлића "Жигосани у рекету" преселила се са Топ канала на Прву ТВ, где ћемо у 45 епизода (радним данима од 22.00) у друштву "намазаног" спортског менаџера Војислава, којег тумачи Небојша Дугалић, искусити све замке живота.

Некада славни играч КК Радник поздравио се са лоптом и паркетом и одлучио да се кошарци посвети из другог угла - оног у којем је новац мерило свега. Гладан успеха, на том путу изгубио је срце, а онда одлучио да покуша да ствари врати на почетак или, другим речима, да окаје грехе.

- Циљ је био да се што рељефније одслика људско биће у свим околностима које га затичу. Да буде што више изненађења и неочекиваних обрта, јер то причу чини занимљивом и убедљивом - прича Дугалић за "Новости".

Маркантан тип у скупом оделу, "бесном" аутомобилу, који са згодном љубавницом ужива у лагодном животу на први поглед представља идеал. Али кад исти тај човек остане насамо са својим мислима, често се запита докле може да "плива" у мутним водама и јавља се потреба за променом. Баш то се десило и Војиславу, због чега је одлучио да обнови старо пријатељство и "свој" клуб подигне из пепела.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Бјелогрлићева бајка о губитницима

- Серија "Жигосани у рекету" промовише другу шансу за оно што је у човеку најбоље, за његове потенцијале, дарове и способност да се радује игри, тој неизвесности живота. Она није само прилика да поново потврдимо своја умећа, знања и способности, већ представља отргнуће од пристанка на то да ствари немају смисла. Друга шанса значи да не одобравамо оно што се промовише као начин постојања, као принуђеност да нешто трпимо, већ да је на свакоме да преузме одговорност и да се упусти у нешто што је мимо свих токова - прича глумац. - То што чини мој лик је безумно, јер њему све одлично иде у пословима које обавља. Али у њему постоји осећање празнине изазвано мањком смисла. Када човек стиче онда у једном тренутку постави себи питање где га то води, колико још људи треба да превари и чини ствари које су му други наметнули, а где је ту он заправо. Ова прича је о таквој другој шанси. О томе да сви имамо право да се запитамо где смо најбољи и шта бисмо, преузимајући одговорност, могли да урадимо боље од онога што нам се намеће као животни оквир.

ОКУПЉА СЕ ТИМ СНОВА

У ВЕЧЕРАШЊОЈ епизоди "Жигосаних у рекету", нови играчи долазе у Радник и екипа полако почиње да добија обрисе. Теодора (Ива Илинчић) открива деда Миши (Марко Николић) да Весну (Милица Зарић) малтретирају на послу. Професор Нојман (Војин Ћетковић) уцењује Теодору због чега Воја (Дугалић) преузима правду у своје руке.