ПОП певачица Ана Станић не крије да је почаствована што ће 30. маја на бини Сава центра бити међу учесницима концерта "Све било је музика", посвећеног великом шансоњеру Арсену Дедићу. Она је, уједно, веома активна са снимањем својих песама. Ускоро стижу три нове баладе, затим и концерти, па не чуди што је ових дана Ана сјајно расположена.

* Шта ћете отпевати из Арсеновог репертоара?

- Две песме, једна од њих је "Не плачи, душо моја" - делимично открива за "Новости" певачица. - Емотивна је, прелепа, са великим задовољством ћу је извести. Друга нека буде изненађење, мислим да ће да одушеви публику. Везана је за легенду београдске сцене о којој је Арсен написао песму. Недавно сам, у "Лудој ноћи" на РТС-у, певала "Оно све што знаш о мени". Њу исто веома волим, међутим, мало сам закаснила, неко други ју је узео (смех).

* У септембру 2018. промовисали сте сингл "Холивуд"?

- Јако сам задовољна како је то прошло. За који дан спремам промоцију новог макси сингла са три баладе. "Холивуд" се лепо завртео на радио-станицама, то је оно што ми је било најважније. У овом тренутку, моја мисија као певача и као аутора је да ми нове песме буду што више заступљене на радију. То је будућност поп музике, да се врти оно што је ново, а не само стари хитови који су ми већ досадили. Драго ми је, наравно, да су одолели зубу времена и да се слушају и после 20 година, али желим да својим примером покажем како може квалитетна поп музика и даље да живи на радио-станицама.

* Реч-две више о поменутим баладама?

- Зову се "Дужан си ми остао", "Болесни" и "Нека грми". Потпуно су срцепарајуће. Дуго нисам снимила такву песму, онда сам схватила да имам још две, и у неком премишљању коју ћу да објавим, помислила сам - а што лепо не бих све три? У две песме свирао је гудачки квартет "Вондер стрингс".

СИНГЛ ПО СИНГЛ, ПА ТЕК ОНДА АЛБУМ ПРИЧАЛА је недавно Ана да је објављивање албума, у класичном облику, више не занима, а сад се прецизније изјаснила. - Кад будем избацила ове три песме, већ ћу имати довољан број синглова да у наредних годину дана, уз још понеку нову песму, сакупим материјал за албум, тако да ћу то свакако да урадим - каже за наш лист Станићева. - Мене не занима да се годину дана затворим у студију. Људи конзумирају песму по песму, и онда се одједном засите, па мислим да је бесмислено одједном избацити албум са 10 нових песама. Кад се оне ретроактивно "покупе", па урадиш још две, три и објавиш албум, да то остане забележено на неком носачу звука - то ми се као идеја свиђа и има смисла.

* По најави, то, ипак, асоцира управо на ваше соло почетке, односно, хит "Молила сам анђеле"?

- Морам да признам да су за једну од те три песме коментарисали да има "вајб" као "Молила сам анђеле". Нико никад не може скроз да побегне од себе, нити то желим. Продукција је, свакако, нова, можда ја другачије интерпретирам те песме, са својом зрелошћу и искуством, али, могуће да ће неке да заличе.

* Неке ваше старије колеге управо кажу да, у последње време, недостају велике баладе?

- Слажем се. То су песме које остају 20, 30 година. Не постану досадне, нити престану да буду актуелне. Најтеже је "убости" добру баладу. Надам се да ће макар једна од ове три да постане евергрин, то би ми био највећи успех.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Ана Станић: Прича за памћење

* Пратите ли у Србији актуелну треп музику?

- Постоје неке треп песме које ми се свиђају, првенствено на светској сцени. Ја се не видим у таквом начину певања, не бих то никада радила. За две од те три баладе звала сам као аранжера младог Драгана Ристића Мету, момка који је у великој мери у трепу, и који јесте убацио неке елементе, међутим, то и даље није треп зато што ја певам на поп начин. Ту постављам границу. Мету сам звала кад сам чула како је са Скај Виклером урадио песму "Зима". То је мени најбоља песма у последње две године. Вукашин Марковић је урадио аранжман за "Нека грми". Морам да признам да сам први пут ја свиме руководила као музички продуцент. Задовољна сам што сам изгурала гомилу својих идеја код продукције и аранжмана, а не само ауторски. Ја сам композитор свих песама и коаутор сва три текста, заједно са Дарком Марјановићем.

* Ускоро следе и концерти?

- Заказала сам већ београдски концерт за другу половину године, на конференцији за медије ћу открити датум. У припреми су и наступи по Србији који ће бити увод у тај београдски концерт.