Нови филм редитеља Квентина Тарантина "Once Upon a Time... in Hollywood" (Било једном у Холивуду) са Леонардом ДиКапријом и Бредом Питом биће у званичној конкуренцији овогодишњег међународног филмског фестивала у Кану, као и "Mektoub, my love: Intermezzo" Абделарифа Кешишта, саопштили су данас организатори.


Представник фестивала Тијери Фремо рекао је у саопштењу да су страховали да Тарантинов филм који треба да изађе у биоскопске сале тек крајем јула, неће бити спреман за овогодишњи Кан, али да Тарантино није излазио из монтаже четири месеца, и да ће као право "дете Кана, верно и тачно" бити ту.

Прочитајте још: "Палма" за победу жена?

Филм, један од најжељније очекиваних ове године, који траје два сата и 45 минута, говори о Лос Анђелесу 1969. године. Овај девети филм америчког редитеља, верног учесника Канског фестивала, биће приказан 25 година од приказивања "Петпарачких прича" (Pulp Fiction) за које је добио Златну палму 1994. године.

У званичној конкуренцији биће и "Mektoub, my love: Intermezzo" Абделатифа Кешиша, добитника Златне палме 2013. за "Живот Адел", уз 19 филмова које су објавили организатори 18. априла. Они су тада најавили да остављају могућност да се дода још неки филм у званичну конкуренцију.

Организатори су додали још седам филмова у званичној конкуренцији, али они неће бити у трци за Златну палму.