ЛЕГЕНДАРНИ Неле Карајлић представио је у уторак на београдском сплаву "Фристајлер" нову песму и спот "Ти то не разумеш", као и реиздање албума "Забрањеног пушења" из 1997. "Ја нисам одавле" ("Take it or leave it records") обогаћеног са четири жива снимка, а уједно је и најавио концерт 25. маја на Ташмајдану, где ће, уз бенд "Осиромашени уранијум", извести пресек хитова из свих фаза каријере.

Неле се у новој песми која, после "Недеље кад је отиш'о Хасе 2", представља још један његов музички експеримент, удружио са младим двојцем који чине Јанг Палк и Маре Ђанс, а спот је режирао Вук Протић. Сингл "Ти то не разумеш", где је заступљен "аутотјун", говори о сукобу и музичкој борби генерација - Нелета као старог рокера, и њих двојице као нових фолк звезда.

Прочитајте још - Неле Карајлић: Жао ми је што са Момом нисам делио астал у кафани

После премијере спота, Карајлић је са пратећим бендом извео три хита из периода кад је био фронтмен оригиналног "Забрањеног пушења" - "Бос ил' хаџија", "Последња оаза" и "На стражи поред Призрена". Концерт на Ташмајдану, где је Неле наступио сад већ давне 1996. са београдском поставом "Пушења", најављује се као визуелно-сценски спектакл.