НАСТУП чувених металаца, групе "Тестамент", обележиће вечерашњи почетак деветог издања "Арсенал феста" у Крагујевцу, а многи су мишљења да је овогодишњи списак извођача, што са светске што са домаће сцене, најбољи до сада. Први пут ће фестивал званично трајати четири, уместо досадашња три дана.

Од вечерас до 22. јуна прве наступе у Србији уписаће Литл Стивен, "Ред Фенг" и Курт Вајл, а ту су и др Неле Карајлић, Миле Кекин, соло и са "Хладним пивом", Влатко Стефановски, Дарко Рундек, "Партибрејкерси", Дејан Цукић, "Атомско склониште", "Гоблини" и многoбројни други извођачи из Србије и региона, распоређени на "Мејн стејџу" и ништа мање атрактивном "Гардену".

"Арсенал 09" има и еколошку димензију, као први музички фестивал у Србији на коме неће бити једнократних пластичних чаша, већ ће се пића конзумирати искључиво из трајних, визуално брендираних "Арсеналових" чаша, које се добијају уз кауцију.

Девети "Арсенал" обогатиће и атрактиван пратећи програм. Музичар, публициста и преводилац Дејан Цукић говориће сутра (21.00) у кафеу "Обломов" о књизи "Born to Run - Brus Springstin", у петак ће на истом месту, на Светски дан музике, утицајни публициста Петар Пеца Поповић одржати предавање (12.00) "Проналасци и догађаји који су променили свет музике", док некадашњи члан "КУД Идијоти" Ненад Марјановић Фриц (16.00) представља аутобиографску књигу "Живот с Иди(ј)отима". У истом простору 22. јуна од 17.00 фронтмен "Гоблина" Бранко Голубовић Голуб промовише књигу "Изгужване мисли".

ПРОЧИТАЈТЕ И: Арсенал фест: Бог стиже у Крагујевац

Поводом светског дана музике 21. јуна, на платоу испред Прве крагујевачке гимназије, "Арсенал фест" организује бесплатни концерт на коме наступају панк бенд "Парампашчад" (13.00), Миле Кекин (13.35) и на крају (14.00) певачица Андреја Курелец Кошавић уз Дарка Рундека и његов пратећи бенд "Екипа" изводи међимурске народне песме, какве су забележили на албуму "Мура Мура".