ЗАВРШНИЦА "Арсенал феста 09" у Крагујевцу, која је почела у суботу и трајала до недеље рано ујутру, била је експлозивна, обележена сјајним наступима Курта Вајла, "Партибрејкерса" и "Гоблина" на главној бини, а на "гарден стејџу" су наступили Марко Луис, "Атеист реп", репер Војко В и други извођачи.

Један од најутицајнијих представника америчке инди-рок сцене, Курт Вајл, који је први пут у Србији, одушевио је присутне и вероватно био изненађен сазнањем да и код нас има одане фанове који знају све његове хитове. Публика је бурно одобравала, а Курт је узвраћао "I love you", "Thank you".

Прочитајте још - "Арсенал" јачи од кише

"Партибрејкерси" су продрмали атмосферу "Земљотресом" и "Лоботомијом", "Пут" је звучао моћно као и "Хиљаду година". Панкери "Гоблини" кренули су силовито са "Далеким путем" и наставили "Луну", "У магновењу", "Она мисли да зна",... Четвородневна манифестација привукала је око 32.000 посетилаца из Србије и иностранства и зарадила похвалу Курта Вајла да је "Арсенал најбољи фестивал у читавој источној Европи и шире".