ПРВИ "Монтенегро бир фест" биће одржан од 26. до 28. јула на Цетињу, а на три фестивалске вечери наступиће неки од најпопуларнијих бендова у региону. Програм ће почињати свако вече у 19 часова, први ће се представити црногорски демо бендови, а онда и неки од најбољих рокера из Србије, Хрватске и Црне Горе. Улаз на фестивал је бесплатан.

Прочитајте још: Одржан УЛАЗ – највећи регионални фестивал популарне музике

Прве вече, после "И-плеја", Драгољуба Ђуричића и "Перпера", Цетињем ће одзвањати хитови "Ван Гога", а после њих наступају жестоки панкери "Бркови" и "Панкреас". Подгорички "Фридом" отвориће друго фестивалско вече 27. јула, затим ће микрофон преузети Кики и "Пилоти", а први концерт, после петогодишње паузе, на Цетињу ће одржати и београдска група "Негатив". У наставку вечери публику ће забављати "Ајсбрн", "Зостер" и "Бед копи".

Прочитајте још: ОДЛИЧНА ВЕСТ: Победник Мобил Демо Феста на Арсеналу 2020.

Последње вечери "Шобић трибјут бенд" изводиће песме легендарног црногорског кантаутора Миладина Шобића, а из Београда на Цетиње стижу "Неверне бебе", Бајага и "Инструктори" и "Електрични оргазам". Фестивал ће затворити хрватска рок група "Лет 3".

Посетиоци ће, осим бесплатне вечерње забаве, преко дана моћи да се упознају са историјским благом црногорске престонице културе, а на више локација у граду ће моћи да уживају у гастрономским ђаконијама и многобројним пивским укусима.

Фото Н. Скендерија Кики Пилот