Бакингемска плата демантовала је вест да су принц Хари и његова супруга Меган Маркл објавили листу правила којих треба да се придржавају њихове комшије, у којима се, између осталог, наводи да са малим Арчијем нико не сме да успостави никакав контакт.

Британски лист "The Sun" објавио је наиме у петак да су људи који живе у близини куц́е принца Харија и Меган (укључујући и чланове краљевског особља) присуствовали састанку на којем су били информисани да не контактирају брачни пар, не додирују њихове псе, као ни да не траже да виде бебу Арчија или да се понуде да га чувају.

"Војвода и војвоткиња нису тражили тако нешто, нису ни знали за то, и нису имали ништа са садржајем или понуђеним упутствима", рекао је портпарол палате за Хелло магазин.

Прочитајте још - Принц Хари варао Меган Маркл

"The Sun" је известио да се у саопштењу бакингемске палате наводи да су такви захтеви дошли од "неког претерано заштитнички настројеног службеника палате", и то без знања Харија и Меган.

Ово није први пут да се јавност обрушила на њих двоје. Наиме, по рођењу малог Арчија замерено им је што нису заједно са њим изашли и показали га фоторепортерима на вратима болнице, као и то што нису дозволили медијима да присуствују његовом крштењу.

Страни медији подсећају и да овај деманти из палате долази и након извештаја о наводно веома "некоректном" понашању Меган Маркл према особљу.

Раније ове године, Меган и Хари су се иселили из Кенсингтон палате, где су им комшије били Харијев брат принц Вилијам и Кејт Мидлтон.

(б92)