ЛЕГЕНДАРНИ Горан Бреговић и Емир Кустурица наступиће, свако са својим оркестром, исте вечери, 5. новембра, на "Балканс мјузик фестивалу" у популарном лондонском клубу "Хамерсмит Аполо".

Кустурица ће, стандардно, свирати са "Но смокинг оркестра", а уз Бреговића ће бити "Оркестар за свадбе и сахране". Ову информацију је поделио Бреговић са пратиоцима на "Инстаграму", што је изазвало велику пажњу. На плакату изгледа као да су некадашњи блиски сарадници и кумови, који већ годинама уопште не комуницирају, поново у добрим односима. То, међутим, није истина.

Извор близак Бреговићу наводи да се њих двојица неће ни срести, уз подсећање да ово није први догађај на ком обојица наступају. Већ је уобичајено, у таквим ситуацијама, да свако од њих професионално одради наступ и настави својим путем, без поздрава.

Прочитајте још: Куста из Србије, Брега из БиХ?!

- Сви ми имамо музику коју носимо са собом за одређене прилике. Овог пута сам имао инспирацију за идеју да сам део нечега што је веће од мене. А ово је "Балканс мјузик фестивал" у Лондону, који спаја најбоље традиције шоуа и музичке културе Балкана на сцени - написао је Брега на "Инстаграму".