Београдски "Беер фест" неће почети сутра, како је првобитно најављено, већ у четвртак 15. августа, рекао је за Танјуг градски секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш, наводећи да је разлог за то најављено лоше време.

"Програм од среде се пребацује за понедељак, 19. август, због тога што је за сутра најављена олуја. Нећемо да размишљамо да ли се некоме нешто може десити", рекао је Главаш.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Prevoz do Belgrade Beer Fest-a i nazad "za dž"

Како је додао, од четвртка ће се програм фестивала одвијати регуларно.

Током овогодишњег "Беер Феста", биће одржано 120 бесплатних концерата на четири бине, а између осталих наступиће и култни гитариста групе "The Smithsс" Џони Мар.

ТОКОМ ПОПОДНЕВА КОНАЧАН ПРОГРАМ "БЕЕР ФЕСТА"

Организатори Belgrade Beer Fest-а прецизирали су, поводом неспоразума по питању програма фестивала због прогнозе меторолога, да су у току договори са извођачима о одређивању нових термина наступа о чему ће јавност бити обавештена већ у поподневним сатима.

Како је за Тањуг појаснила ПР менаџер
Belgrade Beer Fest-а Ања Зелић, због одлагања отварања фестивала за четвртак, 15. август, део програма од среде биће пребачен за понедељак, а не цео програм.

"Нешто ће од среде бити у понедељак, али не цео програм. Извођач Џони Мар (гитариста групе "The Smiths") је странац кога сигурно не можемо да пребацимо за понедељак. Још увек трају преговори са њим да наступи у четвртак, али то још увек не можемо да потврдимо", навела је Зелић.

Како је додала, уколико Мар буде наступио у четвртак, онда ће свакако неко из четвртка бити пребачен за понедељак.

Поновила је да су преговори са извођачима у току и да ће већ током поподнева знати како ће изгледати коначан програм.

Раније данас, градски секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш је рекао да се програм од среде пребацује за понедељак.

Иначе, током овогодишњег
Belgrade Beer Fest-а биће одржано 120 бесплатних концерата на четири бине.