ОВОГОДИШЊИ 34. "Вински бал" у Власотинцу, под слоганом "Све моде пролазе, само вино остаје", биће одржан 23. и 24. августа. У забавном делу програма, на Летњој позорници, првог дана наступиће "Лексингтон бенд", а другог дана Драгана Мирковић, најавили су организатори из овдашње Туристичке организације. У склопу "Винског бала", манифестације која се одржава у славу вина и грожђа, биће одржан и четврти Међународни салон вина где ће посетиоци моћи да пробају и купе власотиначка вина, али и да окусе понуду других винарија.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Светски рок хитови за крај "Бир феста"

Сва дешавања биће организована на великој бини испред СРЦ "Власина", јер ове године неће бити мале позорнице у башти хотела "Нови Земун", који је приватизован. "Вински бал" почиње традиционалним "Власинским котлићем", а првог дана биће одржано и пливање за винско буренце, док ће Салон вина бити отворен дан касније, на стадиону поред Власине.

Очекује се присуство тридесетак винарија. Осим домаћим, домаћини се надају произвођачима вина из Македоније, Црне Горе, Мађарске и Бугарске, а потврде њиховог учешћа се још увек очекују. Љубитељи вина истичу да су власотиначки винари последњих година осетно побољшали квалитет своје понуде, а учешће на балу су најавили и представници свих винских витешких редова у Србији.

Осим најбољих произвођача, бираће се и победници на конкурсу за најбољу песму и карикатуру на тему вина и грожђа, као и најлепша девојка "Винског бала", а конкурси за пријаву су у току. "Вински бал" се одржава уз подршку локалне самоуправе, а из локалног буџета је за те намене ове године издвојено 4,2 милиона динара.