СВЕ је у Новом Бечеју ових дана у знаку традиционалне, прексиноћ отворене манифестације "Великогспојински дани" која се, до уторка 27. августа, одвија уз обиље занимљивих, пре свега музичких догађаја. У суботу вече доминира рокенрол уз мађарски "Поколгеп", "Хладно пиво" и "Ван Гог", док је недеља резервисана за луду журку Дејана Петровића и његовог "Биг бенда", и, затим, концерт Светлане Цеце Ражнатовић, која први пут наступа на овој манифестацији.

У музеју "Главашева кућа" одржана је, уочи почетка манифестације, конференција за медије на којој су, између осталих, говорили председник општине Саша Максимовић, директор Туристичке организације општине Нови Бечеј Саша Дујин и Дејан Петровић. Они су усхићени, уз добродошлицу свима, најавили рекордан број од преко 150.000 посетилаца. Новобечејски спектакл допуњује и долазак Речне флотиле Војске Србије.

Прочитајте још - Ван Гог: Акустика за памћење

Велика Госпојина надалеко је позната и по манифестацијама као што су "Пољофест", "Етнобазар" и традиционална парада коња којом је све почело 1994. године. Ту је, затим, дечја улица "Авлија забавлија", као и рај за пивопије у познатој "Улици занатског пива".