ЗАГРЕВАЊЕ уз поп звуке, па онда луда фолк журка до ситних сати. Рецепт са отварања “Мјузик вик” фестивала у петак на београдском Ушћу који се показао као сјајан за атмосферу једнако успешно је примењен и у суботу, током друге фестивалске вечери.

Посетиоци који су у сумрак пристизали на време, да не би пропустили почетак наступа “Хари мата Харија” чули су прво – инструменталне верзије хитова Нине Бадрић, јер је још у току била тонска проба њеног пратећег бенда. Полусатно кашњење, ипак, утицало је да се до изласка Харија Варешановића и бенда на на бину окупи већ неколико хиљада људи који су од прве песме “Стара љубави” ухватили ритам.

“Част нам је да отворимо друго вече фестивала, надам се да ћемо да певамо и да се веселимо”, еуфорично се публици обратио Хари и запевао још једну из новијег репертоара, “Да то ко човјек опростим”. Уз “Ја не пијем” засветлели су многи телефони и дефинитивно, почела је права журка, чему је значајно допринело и то што је звук био савршен. Уживале су даме које су стасавале уз “Страх ме да те волим”, “Откуд ти ко судбина” и друге старе хитове, али и девојке које могу ћерке да им буду. Хари је и даље мамац за романтичне обожаватељке, а спектар генерација је, евидентно, све шири.

Прочитајте још: МЈУЗИК ВИК: Врело уз Јелену, Сашу, Тонија ...

Једночасовни програм крцат хитовима завршен је уз “Ја имам те а ко да немам те”, а убрзо је реакција публике на уводну песму Нине Бадрић “Дат ће нам Бог” показала да ће се и њене нумере певати из свег гласа. Одмах је уследило и изненађење – “У љубав вјере немам”, дует Џибонија и Оливера Драгојевића у Нинином извођењу добио је нову свежину.

Фото: АТА images


Мешала је питко Бадрићева старије и новије – “За добре и лоше дане”, “Више смо од пријатеља”, “Додири од стакла”, “Нек’ ти буде као мени”… У ваздуху се ипак осећало – нестрпљиво се чека Лепа Брена, а њен наступ почео је спектакуларним ватрометом.

Фото: АТА images

Кад се небо испуцало, кренуо је рафал хитова, почев од великог прошлогодишњег, “Болиш и не пролазиш”. Најавила је фолк звезда да ће певати оно најбоље од осамдесетих наовамо, али се, за загревање, задржала на свежијим песмама – “Срећна жена”, “Као нова”… Баш као и на прошлогодишњим концертима у “Штарк арени”, водило се рачуна о сваком детаљу, па су пажљиво одабране кореографије употпуниле утисак. Публика се није штедела, иако је знала да су, после Брене, најављени још и Аца Лукас и Дарко Лазић.

Фото: АТА images

Лукас је дошао на Ушће у друштву лепше половине Јоване Дорошки, од које се није одвајао до почетка наступа. Кад се попео на бину, почео је да ређа хитове уз које је публика неуморно играла и певала.

Сутра увече ће, сасвим је извесно, завршницу фестивала махом испратити тинејџерска популација, јер ће наступити трепери и фолкери Ангелина, Сенида, Сара Јо, Катарина Грујић, Цоби, Џала Брат и Буба Корели, а у ситне сате завесу ће спустити Маја Беровић.

Фото: АТА images