ВИШЕСТРУКО награђиван у Гучи, трубачки оркестар Екрема Мамутовића учествовао је на седмодневном фестивалу у француском граду Алесону. Били су једини афирмисани представници из Србије који нису само наступали, већ и своје знање преносили на музичаре из целе Француске који су похађали радионице трубача из Врања.

Прочитајте још: Боемски дух завладао Душановцем (ФОТО)

- Французи су били одушевљени нашом интерпретацијом иако су то све школовани музичари. Убрзо су савладали три нумере које су их одушевиле "Јовано Јованке", "Нишка Бања" и "Лела Врањанка" - преноси нам утиске Екрем Мамутовић.

На фестивалу у Француској, који по много чему подсећа на Гучу, врањски трубачи су својим свакодневним наступима одушевили публику, а уследили су и позиви за наступе широм света. Занимљиво је да је у оркестру свирао и Екремов син Кристијан (10), трубачки наследник Мамутовића, који похађа музичку школу и већ је освајао бројна музичка признања.

Иначе, ово је други наступ трубача из Врања у Француској ове године, први пут су наступили у јулу, на фестивалу у близини Лиона, одакле такође носе најлепше импресије.