СА узбуђењем Ана Станић ишчекује београдски концерт 24. октобра у Центру за културу "Влада Дивљан", а то се осетило и на дружењу у понедељак са новинарима тим поводом, у хотелу "Краун плаза". Такво расположење је сасвим очекивано, јер припрема нешто што досад није радила. Поп симфонију "За 20, 30 година", како она сама назива овај концерт, извешће са Уметничким ансамблом "Станислав Бинички", па ће хитови из свих фаза њене каријере зазвучати сасвим другачије.

Плавокоса певачица у понедељак је пред представницима седме силе и у присуству неколико обожавалаца, уз клавирску пратњу Горана Германа, извела хит по ком је и назвала овај догађај, као и једну од нових песама, "Болесни".

- Екипа која припрема концерт је огромна - радосно је истакла Ана. - Никад нисам имала прилику да радим, у музичком, али и у организационом смислу, нешто овако комплексно. То вече ће бити музички грандиозно, а истовремено интимно, ушушкано. Имаћу близак однос са публиком, и то је супер.

Поп певачица за "Новости" набраја:

- Ту су цео симфонијски оркестар, хор, мој рок бенд... Драгоцено је што ће се десити спој поп-рок репертоара са примесама класике, а биће ту и ди-џеј. На неким Би-Би-Сијевим концертима видела сам да доводе младе ди-џејеве и комбинују их са симфонијским оркестром. Заљубила сам се у такав приступ. Ово је нешто што сам годинама желела да урадим.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Станић Ана као извајана


Бацајући поглед уназад, Ана подсећа:

- Најпре сам била у денсу, па су то биле матрице, затим сам имала рок бенд, а онда сам, у неком тренутку, открила чари акустичних наступа, па џез постава... Ово је нека комбинација и мој врхунац.

Центар за културу "Влада Дивљан" није концертно често коришћен простор, али је, како Ана каже, њој баш по мери.

- Ово сам планирала неколико година, и имала сам у глави позориште - открива певачица за наш лист. - Ипак, хтела сам да испоштујем и онај део моје публике која има поп-рок афинитете. Обожавам то што сала носи име по Влади Дивљану, а која је после реновирања прелепа. Има интиму и на леп начин повезује позоришни приступ са рок амбијентом.


САРАДЊА Ана Станић и Горан Герман,Фото АТА Images

На концерту ће, каже, бити гостију, али...

- Чуваћу то као тајну до самог краја. Можда ће то тек сазнати људи у дворани, на лицу места.

Обожаваоци су преко "Фејсбука" добили прилику да предложе неку њима посебно драгу, а запостављену песму која би ушла у репертоар, међутим, Ани нису нимало олакшали посао, напротив.

- Поменули су 30 различитих песама - смеје се Станићева. - Хвала им, наравно, на предлозима. Била сам фасцинирана којих су се све нумера сетили. Близу сам одлуке која ће то песма да буде - она коју су најчешће наводили.


ВОЛИМ ДРУЖЕЊЕ СА ПУБЛИКОМ

СУСРЕЛА се Ана, осим са новинарима, и са неколико обожавалаца којима је купљена карта за концерт представљала "улазницу" за дружење у фоајеу хотела. Нешто слично им је приредила и недавно, када је промовисала макси сингл "Изгубљено пролеће".

- Мислим да је то слатко. Одлазим на концерте у иностранство и волим и сама да имам ту карту за "мит енд грит" - открива за "Новости" Станићева.