Једна израелска стартап компанија која промовише узгој марихуане код куће саопштила је да ће легендарни амерички репер Снуп Дог бити амбасадор њеног бренда.

Снуп који се залаже за коришћење марихуане ће промовисати малу машину налик на фрижидер која омогућава да се та биљка гаји код куће, наводе израелски медији.

Машина за узгој регулише температуру, светлост, угљен диоксид и минерале и надгледа се помоћу апликације која шаље корисницима обавештења и упозорења.

Опремљена је сензорима и камером и контролисана је алгоритмом.

Компанија Сидо (Сеедо) наводи да у тој домаћој лабораторији могу да се гаје разне биљке а она своје производе продаје у Северној Америци и Европи. Једна домаћа лабораторија стаје 2.400 долара.

У најновијем саопштењу компаније је наведено да је Снуп рекао како промовише производ који омогућава људима да гаје биљке у неискоришћеном урбаном простору и да у том партнерству намерава да се залаже здрав начин живота обезбеђујући јавности растуће технологије.

Прочитајте још - Снуп Дог: Пушио сам марихуану у Белој кући!

Директор компаније Зохар Леви је изјавио да је компанија почаствована сарадњом са Снупом популарном на друштвеним мрежама која ће допринети њеном расту.

Израел се сматра лидером у истраживању канабиса за медицинску употребу.

У септембру прошле године је бивши премијер Израела Ехуд Барак најавио да ће бити председавајући једне од највећих израелских фирми за произвођу медицинског канабиса Интеркјур (ИнтерЦуре).

Други бивши премијер Ехуд Олмерт се у априлу придружио једној таквој компанији (Униво Пхармацеутицалс Лтд.) као инвеститор и саветник.

Фирма Сидо има лиценцу за производњу медицинског канабиса израелског Министарства здравља.