АМЕРИЧКА научнофантастична сага "Предстража", чија је друга сезона почетком године комплетно снимљена и монтирана у Србији, обновљена је за трећи циклус. Извршни продуцент Дин Девлин, познат као сценариста блокбастера "Дан независности", "Годзила" и "Звездана капија", каже да је екипа серије са великим одушевљењем дочекала вест о наставку авантура неустрашиве и лепе ратнице Талон (Џесика Грин).

- Срећни смо што нам је канал Си-Даблју пружио прилику да публици подаримо још једну сезону, како у Америци тако и, посредством наших партнерских телевизија, широм света. "Предстража" је постигла велики успех и има одану базу обожавалаца. Поносни смо због тога, али осећамо и велику одговорност да задржимо њихову пажњу и у новом циклусу - рекао је Девлин.

Прочитајте још - „Предстража“: И трећу сезону снимићемо у Србији

Мада су продуценти и аутори Џејсон Фалер и Кинан Грифин пролетос изјавили за "ТВ новости" да ће и трећу "рунду" снимати у нашој земљи, уколико добију зелено светло, још није званично потврђено хоће ли се јунаци "Предстраже" вратити у Шимановце. Премештањем сета у Србију из америчке Јуте добили су могућност да повећају обим серије у погледу продукцијских вредности, величине кулиса и броја статиста, а средњовековни замкови и тврђаве донели су јој дашак тог времена. Када се на то дода да су трошкови продукције у нашој земљи петоструко нижи него у САД, сва је прилика да ћемо се већ крајем године дружити са Талон и њеном борбеном екипом.

Премијера треће сезоне "Предстраже", за коју је наручено 13 епизода, заказана је за 20. јул 2020. на каналу Си-Даблју.


Јелена Гавриловић


САНИНА СУДБИНА НЕИЗВЕСНА

ПОСЛЕДЊА, 13. епизода другог циклуса "Предстраже" биће приказана 7. новембра у 21.00 на овдашњем каналу Сај-Фај. Глумица Јелена Гавриловић, која је добила једну од водећих улога у актуелној сезони, још није обавештена да ли ће у наставку играти исцелитељку Сану Васић.

- Драго ми је да је "Предстража" добила трећу сезону - каже, за "ТВ новости", Гавриловићева. - Надам се да ће се снимати поново код нас. То је нова прилика за све филмске раднике у Србији да покажу своје знање. Мој лик има веома значајан удео у последњој епизоди другог циклуса, али видећемо шта ће бити даље. Санина судбина је тренутно у рукама сценариста и продукције.