Познати глумац новозеландско-аустралијског порекла Расел Кроу поверио се на Инстаграму да ништа није успео да спасе од пожара који је захватио његово имање на источној обали Аустралије.


Имање које је подигао за породицу, жену и два сина, изгорело је до темеља, пожалио се Кроу који је одлучио да се из Холивуда пресели у Аустралију и да му то буде стално боравиште.


Кроу (55) се родио на Новом Зеланду, али се породица преселила у Аустралију када је имао четири године. У Сиднеју је завршио Институт за драмску уметност и каријеру глумца је почео у аустралијским тв серијама, док га нису запазили холивудски "ловци на главе"


Прославио га је филм "Гладијатор" који му је донео Оскара и енглеску награду Бафта. Још у два ванврата био је међу кандидатима за Оскара, а неколико награда му је донео филм "Блистави ум".


Упркос подужој филмографији, Кроу није имао неких већих успеха и то је један од разлога да се вратио у завичај, јер је изјавио да жели да се посвети породици, пре свега синовима.


Прочитајте још: Бесне пожари у Аустралији: Четири особе погинуле


Источнаобала Аустралије је већ више седмица у пламену , а процена материјалне штете још није дефинитивна.


Глумац је објавио видео и слике уништеног подручја, а у једном тренутку над његовим имањем се појавио и хеликоптер с водом који је гасио стабла у пламену.У претходној објави Кроу је потврдио да није у Аустралији и да је његова породица на сигурном са пријатељима.