КРАГУЈЕВАЧКИ академски оркестар акордеониста, под вођством диригента Предрага Костовића, одржаће београдски концерт 24. новембра (20.00) у Коларчевој задужбини у Београду, где ће им специјални гост бити прослављени гитариста Влатко Стефановски.

- Ово ће бити наш други наступ у српском храму музике. Трудили смо се да се ове године представимо репертоаром који неће бити толико академски - истиче Костовић. - Спремили смо програм који карактерише опус Влатка, али и нешто на шта публика није спремна и можда не би очекивала да чује од њега.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Огласила се ћерка Ђорђа Балашевић: Открила како се осећа певач и захвалила се њима


Акордеонисти ће на концерту изводити композиције писане за соло оркестар, док ће им се Стефановски придружити у извођењу две традиционалне македонске песме и музике Енија Мориконеа из филма "Синема парадисо", као и у веома атрактивном Дуплом концерту за гитару и бандонеон (други став Милонга), што Костовић истиче као нешто што на овим просторима није имало прилику да се чује.

- Дан пре "Коларца", заједно са Стефановским наступамо у Крагујевцу. Зато позивам и Крагујевчане и Београђане да дођу да чују наш и Влатков покушај да спојимо неспојиво - додао је Костовић.

Улазнице за београдски концерт на благајни "Коларца" коштају 800, 1.000 и 1.200 динара.