ТУРИСТИЧКА организација Голубац позива кулинаре из целе Србије да се пријаве за такмичење у кувању рибље чорбе "Голубачки котлић", које се, 51. пут, одржава током привредно-туристичке манифестације "Сајам Дунава", од 29. до 31. јула. Такмичење кулинара одржаће се другог дана манифестације, када ће се одабрати најбољи који ће одмерити снаге сутрадан, у великом финалу.

Учесници треба да донесу све намирнице и зачине за кување рибље чорбе, док ће дрва за ватру испод котлића обезбедити организатори. Осим овог кулинарског надметања, за "Сајам Дунава" припрема се и програм "Етно-двориште", уз изложбу старих заната, сувенира, производа народне радиности, традиционалне хране и избор најлепше девојке манифестације. У спортском делу програма одржаће се такмичење у одбојци на песку, голубачком вишебоју, једрењу, скијању на води, вожњи скутерима и пецању на пловак.

Током тродневног "Сајма Дунава", који организују Скупштина општине и Туристичке организација Голубац, одржаће се и концерти локалних рок бендова, нишке групе "Кербер" и интерпретатора народне музике Гордане Лазаревић.