У АЗАРО клубу Језеро, у четвртак увече је одржан избор за Мис туризма Србије. Девојка која ће наредних годину дана имати круну је Сара Митић из Ниша. Титулу прве пратиље понела је Тамара Кораћ из Краљева, док је друга пратиља Маја Хуталаровић. Жири је одлучио да Мис шарма буде Светлана Зајац из Инђије, а најфотогеничнија ове године била је Милица Дујаковић. Титулу Мисс интернета Вечерњих новости понела

је Дијана Радојичић из Земуна.

Нова мис представљаће Србију на такмичењу у априлу у Загребу.

У првом такмичарском наступу, 17 најлепших девојака наше земље показале су извајана тела. Оне су у купаћим костимима прошетале испред жирија и пуне сале гледалаца. Осмехом и витким стасом, покушале су да увере да су баш оне заслужиле ласкаву титулу.

Паузу између два наступа прекратила је једна од чланица жирија, Мерима Његомир, која је отпевала чувену нумеру Иванова Корита. Уследио је и наступ младог хармоникаша Милана Милићевића.

Други такмичарски наступ пружио је девојкама и да боље представе себе, да покажу да је физичка лепота само делић онога сто будућа мис треба да има. Осим што су прошетале у романтичним, вечерњим тоалетама, одговориле су и на питање на који начин би представиле Србију у свету, уколико буду прве.

- Показала бих наше цркве, манастире, реке и планине. Ми смо земља позитивних људи, а не само земља на брдовитом Балкану, свету страна. Упознала бих свет са хуманошћу наших људи. Тако бих приказала нашу дивну Србију - рекла је Тамара Кораћ из Краљева, студенткиња Правног факуктета. Она воли да пише, а бавила се плесом и глумом.

Прва пратиља Тамара Кораћ

Како је казала Сара Митић из Ниша, она би земљу из које долази представила као и себе - земљу која корача право ка свету.

- Завршила сам Правни факултет са просеком 10.0. Говорим пет језика, бавим се плесом. Србија је земља образованих људи и свет то треба да зна. Одавде долазе најбољи спортисти. То бих показала и доказала - рекла је млада Нишлијка.

Такмичарке су се усагласиле да осим лепоте, победница избора треба да има шарм и харизму, али и факултетско образовање.

Друга пратиља Маја Хуталаровић

Учеснице овогодишњег надметања за амбасадорку лепоте имале су прилику и да покажу своје таленте, па је жири уживао у певању, глуми, рецитовању али и у звуцима флауте једне од такмичарки. Пред проглашење победнице наступ је имала и певачица Ивана Јордан.

Мис шарма Светлана Зајац

Мис фотогеничности Милица Дујаковић

Мис интернета Дијана Радоичић