Грчко острво Миконос је деценијама седиште светског џет-сета. Познато је по бурном ноћном животу и плажи Парадисо. Желите, разумљиво, да и ви будете део ове приче. Није немогуће.

Довољно је да свратите до агенције Big blue и да већ сада, под најповољнијим могућим условима, обезбедите за себе и оне које волите лето(вање) на овом божанственом копну у сред мора. Од Беграда до Миконоса лети се авионом, смене трају осам дана, а из богате понуде смештајних капацитета издвајамо:

ERATO 3* - Орнос. Полазак 19.07. Услуга: ноћење са доручком, цена по особи 1329 евра;

PETINOS 4* - Платис Јалос. Полазак 19.07. Услуга: ноћење са доручком, цена по особи 1.599 евра;

MYCONIAN IMPERIAL 5* - Елиа. Полазак 19.07. Услуга: ноћење са доручком, цена по особи 1789 евра;

ROYAL MYCONIAN 5* - Елиа. Полазак 19.07. Услуга: ноћење са доручком, цена по особи 1789 евра;

SAINT JOHN 5* - Агиос Јоанис. Полазак 19.07. Услуга: ноћење са доручком, цена по особи 2.029 евра;

MYKONOS GRAND 5* - Агиос Јоанис. Полазак 19.07. Услуга: ноћење са доручком, цена по особи 2279 евра;

Елиас плажа

Миконос припада групи острва Кикладског архипелага. Према једном од бројних митова име је добио по античком хероју Миконосу. Други извори говоре да је данашње острво у ствари стена коју је бог мора Посејдон бацио на гиганте, док га неки доводе у у везу с Херкулесом. Успешно решивши свих дванаест задатака које му је дао микенски краљ, овај антички јунак је бацио у море лешеве гиганата, који су се потом скаменили. Највећи и главни град острва је истоимени град Миконос или Хора на западном делу острва, где се налази и лука.

Erato

Острво је претежно брдовито, са бројним увалама дуж обалске линије од 80 километара, у којима су скривене прелепе плаже. Познато је по летњим ветровима званим малтеми. Они доносе свежину у врелим летњим месецима. Чисту морску воду карактерише и висок проценат салинитета.

Mykonos grand

Миконос има аутентичну архитектуру. На овом „острву ветрова“ не постоје оштре линије на грађевинама. Сви ивични сегменти благо су заобљени, што острво чини препознатљивим на први поглед. Утисак појачавају и грађевине, пре свега бројне цркве, белих фасада са куполама у контрастној модроплавој или црвеној боји.

Myconian imperial

Атракција Миконоса су и бројне ветрењаче. Некада су користећи снагу ветра имале практичну примену, да би касније биле претворене у музеје. Највећи број ових старих млинова је на узвишењу изнад главног града, које се назива „мала Венеција“.

Myconian imperial

Заштитни знак Миконоса су пеликани. Прича о њима је већ део острвске историје. Далеке 1958. рибари су на острво донели рањеног пеликана, коме су дали име Петрос, хранили га и бринули о њему. У међувремену је он угинуо, али на Миконосу и даље живе пеликани, од којих је један такође Петрос. Слободно шета улицама града, улази у кафиће и ресторане и радо позира туристима.

Myconian imperial

Миконос је острво познато по ноћном животу и журкама на плажи које почињу у поподневним сатима и трају све до зоре. Песковите плаже са бројним садржајима украс су острва. Најпосећеније су Парадисе и Суперпарадисе, а подједнако привлачне су и плаже Лиа, Елиа, Платис Гиалос, Псару, Агиос Иоанис, Паранга и Орнос.

Petinos

Љубитељи доброг залогаја могу да уживају у бројним локалним специјалитетима, као што су кобасице са ориганом и бибером, пита са сиром „тиравиоиа“, сир „копанисти“ или у изузетно богатом избору рибе.

Royal myconian

За сва питања и информације, позовите call centar агенције Big blue на број телефона 011 41 41 411 или посетите најближу пословницу.

За најактуелније понуде, запратите нас на друштвеним мрежама.

Big Blue Facebook Big Blue Instagram Big Blue witter

(ПР)