ЗАШТО туристи из Србије воле Халкидики? Можда на њему нема романтичних белих кућа с плавим прозорима и лудог ноћног провода као на егејским острвима, али ако од летовања тражите бели песак и чисто, тиркизно море, онда је Халкидики прави избор за вас. Зато вам представљамо пет најлепших плажа на популарном "Посејдоновом трозупцу", које и јасно говоре због чега је, и поред свега, Грчка најпривлачнија дестинација за наше туристе.

Кавоуротрипес - У питању су "Кариби" који се налазе на само неколико сати вожње од Србије! Ова плажа као с разгледнице лоцирана је шест километара од места Сарти. Састоји се из шест пешчаних увала које су одвојене стенама. Због тиркизне и топле воде, ово је једна од најлепших плажа на Ситонији, другом "прсту" Халкидикија. Када сте већ овде, обавезно посетите и плажу Кариди.

Лагониси - Још једна "малдивска" плажа на источној страни Ситоније, са доста хлада у залеђу, али и пешчаним спрудом који води до малог острва. Грци веома воле ово место за купање, па викендом може да буде велика гужва. Нема садржаја на плажи, па понесите неко освежење.

Прочитајте још - Грчка острва: Рај почиње на слово С

Мирсини, острво Дијапорос - Ко има прилику, требало би са Ситоније бродићем да доплови до оближњег острва Дијапороса које крије неколико плажа и увала из снова. Посебно се издваја Мирсини, због које Дијапорос називају и рајско острво.


Кавоуротрипес

Бузулас - Селимо се на први "прст" - Касандру. Тачније на њену западну страну, у место Сани. Тамо је смештена плажа Бузулас, са белим песком и предивним мирисом борова који милује чула. Ову плажу, додуше, користе само гости тамошњих луксузних хотела.

Ксенија - Боје Касандре брани и чувена Ксенија, ушушкана у ували између места Пефкохорија и Паљурија, на источној страни првог "прста". Ситан, бели песак, нестварно плава вода и, у добром делу плаже, природан хлад, представљају меку за многобројне туристе. Викендом овде често дође "пола Солуна", због чега су гужве честе.

Климатарија - Поново се селимо на Ситонију. Плажа Климатарија је са ситним песком, а улаз у воду изузетно постепен, па је потребно прећи двадесетак метара да би се дошло до дубље воде. Налази се између Сикије и Каламиција.


Калматарија

Прочитајте још - Грчка каква је некада била

Алики - По многима најлепша плажа трећег "прста" - Атоса, заправо се налази на острву Амуљани. Реч је о плажи Алики на западној обали острва са невероватно лепом, светлом бојом мора.