ДРАМА српских туриста, који су у суботу увече кренули са грчког острва Егина назад кући, срећно се завршила. Аутобус туристичке агенције "Алекснадрија травел" из Београда, се запалио на ауто-путу, недалеко од Лептокарије. Пожар је букнуо пошто је возило прешло преко мадраца на путу.

Душек се заглавио између точкова, а жичано језгро је, претпостављају путници, изазвало кратак спој. Брзом реакцијом возача и вође пута, међутим, свих 47 путника, међу којима и једно дете, је прошло без повреде.

Путници су другим аутобусом наставили путовање.

Незгода се догодила око сат после поноћи по грачком времену. Аутобусу је требало још око сат и по до границе Грчке и Северне Македоније. Путници су утиске, али и похвале возачу Зорану, поделили преко портала "Грчкаинфо".


- Наш аутобус је при брзини од 90-95 километара на сат прешао преко душека за кревет, који је неком испао на пут - објавила је путница Гордана Ђурић. - Заглавио се између точкова. Федери из душека су направили варнице на покиданим инсталацијама и аутобус се јако великом брзином запалио. Уследила је паника међу туристима. Ватра је невероватно брзо напредовала, а путници су у страху покушавали да се домогну излаза.

- Да није било Зокија, трезвеног возача аутобуса, вероватно нико не би преживео - уверена је Гордана Ђурић. - Ватра је ухватила аутобус и људи су панично вриштали и почели су једни преко других да напуштају аутобус.

Возач Зоки, који се нагутао дима, до доласка ватрогасаца је безуспешно покушавао да ублажи ватру. Када је ватра угашена, возач је развалио пртљажник. Ушао је у њега и у диму вадио кофере.

Туристи су на ауто-путу стајали око два и по сата. Агенција је обезбедила други аутобус. До Београда су их безбедно превезле грчке колеге, грчким аутобусом. Како "Новости" сазнају "Александрија травел" није чланица ЈУТА.