Путници аутобуса који се ноћас запалио у Грчкој, на путу ка Србији, у шоку препричавају детаље овог немилог инцидента у којем само пуком срећом нико није страдао.

- Да је било страшно то је блага реч. Кукање, плач, паника, ватра, стампедо престрављених људи, возачеве речи пре доласка ватрогасаца "Бежите од аутобуса", ма немам речи - написала је једна од путница у коментару на фејсбук објави о овој вести.

Слике аутобуса и саме показују о каквој катастрофи је реч. Док су се безбрижно возили 47 српских туриста одједном су се нашли у паклу - аутобус је прегазио душек који је нашао на путу, почеле су варнице, дим, ватра. Сви су похрлили напоље само да извуку живу главу. Али, највећу захвалност многи дугују возачу аутобуса.

Да није било његове присебности, причају, баш као и велике среће и божје воље, бројали би се мртви.

- Ватра је ухватила аутобус и људи су панично почели уз вриштање једни преко других да напуштају аутобус. Возач Зоки, који се нагутао дима, до доласка ватрогасаца безуспешно је покушавао да ублажи ватру која се великом брзином ширила. Када је ватра угашена, Зоки је развалио пртљажник, ушао у њега и у диму вадио кофере - написала је путница Гордана Ђурић.

У аутобусу, на седиштима, спаљено је све, али ту се нашао и водич Милан, који је спасао пасоше.

Након овог инцидента и други путници почели су да хвале Зокија, који, очигледно, већ традиционално вози путнике у Грчку.

- Годинама путујемо с њим, професионалац и људина - стоји у једном од коментара.

Захваљују се путници и светом Нектарију, а верују да их је спасла и енергија чудотворног манастира Егине. Пакао који су преживели дуго ће памтити, али и цело ово летовање које се, упркос опасностима које друм носи, за њих срећно завршило.