Када се спремате за годишњи одмор и одлазак у иностранство, највероватније ћете прво спаковати пасош. Међутим, постоји још један документ без којег не би требало ни да размишљате о преласку границе. У питању је путно осигурање! Постоји мноштво разлога због којих је ова полиса у иностранству значајна колико и сам пасош, а ми вам преносимо најважније.


Папрени трошкови лечења у иностранству - Преглед у Грчкој у просеку стаје 250, а у оближњој Турској 600 евра. У случају боравка у болници, тај износ може да дође и до 400 у Грчкој, односно вртоглавих 2.000 евра дневно у Турској! Међутим, уколико уз себе имате полису UNIQA путног осигурања не само да ће трошкове лечења сносити ваша осигуравајућа кућа, већ ћете бити ослобођени директног плаћања болници.


Приступачне цене путног осигурања - Наспрам трошкова лечења, путно осигурање чини се као занемарљива инвестиција за коју је у просеку по дану боравка у иностранству потребно издвојити свега један евро. За стандардни пакет UNIQA, за 10 дана боравка у Европи, потребно је издвојити нешто мање од 1.300 динара за индивидуално и око 3.500 за породично осигурање. У случају болести или незгоде пакетима је покривен трошак до 30.000 евра по особи.


Са путним осигурањем покривени сте 24/7 – У случају болести или незгоде неопходно је да позовете Центар за помоћ који вам је на располагању 24 сата дневно, седам дана у недељи. Након тога оператери UNIQA осигурања ће вас усмерити у најближу здравствену установу.


Без трошкова телефонирања – UNIQAје једино осигурање у Србији које је активирало посебан Вибер број, путем којег можете да позовете Центар за помоћ и пријавите изненадну болест или незгоду из било ког дела света.


Нека и овога лета ваше путовање буде сигурно и безбрижно уз УНИQА путно осигурање које можете купити преко вебшопа (www.uniqa.rs), у UNIQA пословницама широм Србије, филијалама Raiffeisen банке и партнерским туристичким агенцијама.

(PR)