ХОТЕЛ Кемпински Палас Порторож и компанија МК Група са пројектом и ове године су партнери највеће светске регате Барколана, која је окупила најбоље једриличаре света. Овим потезом, МК Група показала је да је стратешки партнер развоја туризма у целом региону. Окупила је више од 60 једрилица и више од 500 учесника који су кренули испред хотела Кемпински Палас Порторож на традиционалну 51. регату Go to Barcolana. Победницима овог такмичења додељене су вредне награде.

Каи Бехренс, генерални директор Хотела Кемпински Палас Порторож, казао је да је ово, једна од најпрестижнијих регата у свету у једрењу и додао да је поносан што је Хотел Кемпински Палас Порторож део ове престижне манифестације:

- Једриличарска регата Go to Barcolana by Kempinski and MK Group заслужује максималну подршку јер доприноси, не само промоцији словеначког једрења и спорта, већ и знатнијој посећености самог Порторожа, бољем имиџу ове дестинације, а симим тим и развоју туризма Словеније.

Старт Go to Barcolana био је испред хотела Кемпински Палас Порторож, а званични промотер регате - Василиј Жбогар, један од најуспешнијих светских једриличара, добитник већег броја олимпијских медаља.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - 51. БАРКОЛАНА: Победник словеначка једрилица Vej of vajf v incela; Хиљаде једрилица учествовало на највећој светској регати (ФОТО+ВИДЕО)

- МК Група, као једна од водећих хотелских компанија у региону, активно доприноси развоју словеначког туризма, и сврстава Порторож међу најпрестижнија туристичка летовалишта у овом делу Јадрана - каже Јелена Бароник, један од директора МК Групе. Додала је да је стратешко опредељење ове компаније подршка локалним заједницама и догађајима како би дестинације у оквиру којих послују хотели групације, постале препознатљивије и туристички атрактивније.

Каи Бехренс

Управо је то један од разлога што су МК Груп и хотел Кемпински Палас Порторож и ове године довели једриличарску регатуGo to Barcolana у Порторож. Поред тога г-ђа Бароник је потврдила и стартешку опредељеност МК Група када је у питању аеродром Порторож.

- Аеродром је један од носилаца развоја, пре свега Порторожа као туристичке дестинације, али и туризма на словеначкој и целокупној истарској обали. Имајући то у виду планирано је проширење писте, које је неопходно за успостављање нових авио-веза, односно још бољу повезаност ове дестинације. Процес је у току, а МК Гроуп са свим власницима аеродрома Порторож се надају позитивном одговору надлежних институција - речи су г-ђе Бароник.

Колико је важна подршка МК Групе, локалној заједници и самом Порторожу, потврдио је Игор Новел, директор овдашње туристичке организације Порторож:

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - “Барколана” највећа светска регата

- Хотел Кемпински Палас Портрож, у власништву МК Групе, члан је туристичке организације Портрожа и активно сарађује у развојним пројектима дестинације. Подржавамо одлуку МК Групе да буде спонзор једриличарске регате Go to Barcolana јер је подршка једриличарском туризму, као делу развоја спортског и луксузног туризма, једна од главних тачака наше стратегије развоја - рекао је Новел.

Подсећамо да компанија МК Група у већинском и мањинском власништву поседује 14 хотела у Србији, Словенији, Хрватској и Црној Гори, аеродром Порторож и голф терен у Савудрији. Посебан значај за дивизију туризма у оквиру МК Група има сарадња са реномираним светским брендовима као што су Кемпински и Шератон.

КЕМПИНСКИ, ТРАДИЦИОНАЛНО И МОДЕРНО

Хотел Кемпински Палас Порторож смештен је на ексклузивној локацији у заштићеном уређеном парку у срцу Порторожа.

Овај супериор хотел са пет звездица отворен 2008. године, персонификује јединствену комбинацију традиционалног и модерног дизајна ког је конципирао француски дизајнер Jean-Claude Laville.
Хотел може да се похвали са 181 врхунском собом и апартманима, 1500 квадратних метара спа центра, шест конференцијских сала, уникатном Кристалном двораном и сопственим парком.
Такође, својим гостима ставља на располагање два а ла царте ресторана, и то Sophia i Fleur de Sel, са иновативним концептом хране и пића. Хотел Кемпински Палас Порторож од 2015. године део је МК Групе.

ТИМ БРИЉАНТНЕ МЛАДОСТИ

Нивоу који је, у регионалном туризму достигла МК Група, као надоградњу пословним подвизима у другим областима, уз допринос потврђених менаџера - својеврсни печат даје и тим бриљантних младих људи у маркетину и ПР служби.

Они суверено владају сваким податком, поузданим и тачним. Зато су и изузетни водичи у причи о успеху МК Групе. Домаћини су добрих вибрација и енергије.


ИНВЕСТИЦИОНИ ЦИКЛУС ОД 5 МИЛИОНА ЕВРА У ИСТРИ

Компанија МК Групa је, од 2017. године, власник Skipper Resorta у Савудрији у Истри, који се простире на преко 200.000 квадратних метара. Овај комплекс обухвата Kempinski Hotel Adriatic, 21 луксузну вилу, голф терен и апартмане укупне површине преко 15.000 квадрата. Овогодишњим инвестицијама од преко 3 милиона евра у Kempinski Hotel Adriatic у Хрватској, и најављеним новим улагањима од 2 милиона евра током наредне године, компанија МК Група потврђује јасну намеру да развије туристичке дестинације у којима послује и учини их омиљеним међу регионалним и европским туристима.

Kempinski Hotel Adriatic у Савудрији / Фото И. Маринковић

„Није тајна да Истра пружа велике потенцијале за развој туризма. МК Група у овом делу региона жели да буде активан партнер развоју, не само хотелских понуда, већ читавих дестинација и учини их новим омиљеним местима међу туристима. Управо зато смо покренули овај нови инвестициони циклус“, изјавио је Каи Бехренс, генерални директор Kempinski Hotela Adriatik у Савудрији.

Kempinski Hotel Adriatic у Савудрији / Фото И. Маринковић

Господин Бехренс је такође истакао је да је само у протеклој години више од три милиона евра уложено у реновирање овог хотела, као и да су највећи радови били реновирање плаже хотела, резиденције Skipper, вип плаже као и ресторанског дела. „У наредном периоду очекују нас додатне инвестиције од 2 милиона евра у виле Skipper Resort-a, као и опремање и преуређење одређених апартмана. Идемо у сусрет трендовима и захтевима савременог туризма и желимо да овај део Јадрана учинимо првим избором, не само за госте из региона, већ и из других европских и светских земаља“, додао је Каи Бехренс.

Kempinski Hotel Adriatic у Савудрији / Фото И. Маринковић

Кемпински Kempinski Hotel Adriatic отворио је своја врата 2009. као први хрватски луксузни голф и спа ризорт са пет звездица на мору. Смештен недалеко од Умага, располаже са 186 ексклузивно опремљених соба и апартмана, два елегантна ресторана, три бара, спа центром величине 3000 квадратних метара, теретаном, дечјим Кемпи Клубом, плажом, разноврсним конференцијским садржајима и у засебном конференцијском центру смештеном на самој морској обали. Овај хотел послује у склопу Skipper Resorta који обухвата и луксузне виле и апартмане, али и Голф Клуб Адриатик - прво истарско такмичарско голф игралиште са 18 поља.