ФАНТАЗИЈА ОД БОРОВНИЦЕ

Потребно је: 250 г боровница, 2 дл киселе павлаке, 2 дл слатке павлаке, 150 г шећера у праху, лимун

Боровнице поспите шећером и оставите их накратко да одстоје. Самељите их у блендеру, додајте сок од исцеђеног лимуна и киселу павлаку и све добро измешајте. Додајте умућену слатку павлаку и мутите док не добијете компактну смесу. Оставите у замрзивачу да се заледи. Сервирајте сладолед уз свеже боровнице и листиће нане.

УВЕК УКУСНИ ЛЕШНИК

Потребно је: 500 мл слатке павлаке, 120 г млевених лешника, 6 жуманаца, 100 г шећера, 100 г меда, кашичица екстракта лешника

На пари скувајте жуманца и шећер, додајте мед, лешнике и екстракт и оставите да се охлади. Умутите слатку павлаку и додајте је у охлађену смесу. Сладолед сипајте у посуду са поклопцем и оставите 45 минута у замрзивачу, па га извадите, кашиком промешајте и вратите да се још хлади.

СА МИРИСОМ ЛУБЕНИЦЕ

Потребно је: 2 кесице шлага, 1 кг лубенице

Очистите лубеницу од семенки и исеците је на коцкице. Измиксајте је у блендеру да се добије чист сок, па у њега сипајте садржај кесице за шлаг. Мутите миксером максималном брзином док се не згусне. Сипајте у посуде, затворите и ставите у замрзивач да се стегне. Украсите кришком лубенице или листићима нане.

ПИСТАЋИ ЗА АВАНГАРДНЕ

Потребно је: 300 мл млека, 3 кашике шећера, 170 г пистаћа, 3 жуманцета, кашичица екстракта ваниле, кашичица екстракта бадема, 250 мл слатке павлаке

У шерпицу сипајте млеко, шећер и 100 грама млевених пистаћа, па их кувајте на лаганој ватри. Затим убаците умућена жуманца и кувајте до кључања, све време мешајући. Преручите у чинију и ставите у фрижидер да се добро охлади. Умутите слатку павлаку, додајте охлађену смесу и екстракте ваниле и бадема. Све добро промешајте и ставите у замрзивач да се охлади пола сата. Додајте 70 грама насецканих пистаћа и онда вратите у замрзивач да се још мало згусне.