ПОСТОЈЕ универзални снови као они у којима летимо или падамо, а на њихово значење покушава да одговори како модерна наука тако и врачаре у прошлости. Психолог Кети Пагано, која се интересује за астологију и посебно за снове растумачила је шест честих ноћних мора за "PopSugar".

"Снови нам говоре истину. Треба да их слушамо све време. Постоји много слојева у сновима.

Тумач вам може дати широку слику, али на крају сами обликујете властиту интерпретацију", објаснила је Пагано.

Ову су шест најчешћих ноћних мора о промени изгледа на телу:

1. ИСПАДАЈУ ВАМ ЗУБИ

"На интернету можете пронаћи да је то сигнал да сте несигурни и у страху да нисте довољно лепи. То није тачно. Подсвест је прадавна и није је брига за рекламе о белим зубима", тумачи Пагано. Треба гледати шта су зуби некад значили: жвакање хране, они почињу процес варења. "Кад сањате да испадају то значи да немате капацитет за интеграцију било чега што вам живот доноси. Можда сте запели у лошој вези, коју не прекидате. Или нисте задовољни тренутним послом, али забушавате у проналаску новог. Овај сан значи да допуштате својим искуствима да владају вама, уместо да ви владате њима".

2. ОПАДА ВАМ КОСА ИЛИ СЕ ШИШАТЕ

Коса и нокти никад не престају расти. Када опадне значи да постоји битан део вас с којим губите контакт. Шишање косе сугерише да желите животну промену. Када се сами дотерујемо то је главни начин на који другима показујемо своју посебност.

"Наше лице представља оно што стварно јесмо. Ако сечете или уређујете косу то значи да људима желите показати ко сте заправо", растумачила је Пагано.


Друго потенцијално објашњење може да буде да превише причате. "Резање косе може значити резање неких мисли". Може значити да се борите да будете јасни у неком пословном пројекту. Или сте узнемирени због нечег што је пријатељ урадио, али немате храбрости да се суочите с њим. "Избегавајте детаље - само дођите до поанте онога што желите", закључила је Пагано.

3. ИМАТЕ СТРАШАН ОСИП НА КОЖИ

Пагано тврди да су знакови попут Рака, Шкорпиона и Риба посебно осетљиви и да за њих овакав сан може значити да их нешто у животу чини рањивим.

"Ту се ради и о анксиозности и страху".

То може бити манифестација страха од догађаја у свету или наслова у медијима. А може бити и због нечег ближег дому.

"Можда вас неко малтретира. Могуће да манифестује стрес због токсичне везе или мобинга на послу. Могуће да вас је страх за болесног пријатеља или рођака".

4. ИМАТЕ ОГРОМАНУ БУБУЉИЦУ

"Бубуљица је унутрашња нечистоћа. Догађа се нешто што треба избацити из тела, али ви то не пуштате. Може се односити на било какву токсичност. Можда превише пијете или не једете како треба. Може значити да се дружите са погрешним људима или проводите превише времена с људима због којих нисте сретни", објашњава Пагано.

Упозорење: Ова ноћна мора може значити да сте на измаку снага и стрпљења.

"Бубуљице избијају на глави. Без обзира на то што је сан метафора, он значи да неки отров у вашем животу више не можете игнорисати".

5. НЕШТО ВАМ УБОДЕ ИЛИ УЂЕ У ОКО

Треба добро пазити о којем се оку ради. Десно око везано је за леву страну мозга и обрнуто.

"Ако вам неко убоде десно око, значи да не размишљате логично." Можда сте пристали на тронедељно путовање на море с пријатељима, али се премишљате можете ли дозволити себи толико слободног времена.

Лево око везано је за креативни део мозга.

"То значи да не можете гледати с маштом. Ако се осећате неинспирисано, купите блок за цртање, промените руту трчања. Почните трчати. Урадите нешто да покренете креативност", саветује Пагано.

Ако је у сну одређена особа кривац што вас је повредила у око, пазите се. Могуће да губите поверење у ту особу.

"Могуће да вас покушавају преварити. Ако сте ви ти који неког бодете у око, могуће да постоји проблем који избегавате. Време је да се суочите с тиме", казала је.

6. ГОЛИ СТЕ У ЈАВНОСТИ

Ово је класична ноћна мора, с разлогом.

"Када смо голи, онда представљамо себе какви јесмо. Међутим живимо у патријархалном друштву које нам намеће какви морамо бити или нећемо добити одобрење. Одећа представља особу каква желимо бити, али то се губи када одеће нестане. Због тога се можемо осетити рањиво", објаснила је психолошкиња.Што смо старији наша је дужност да исијавамо властити карактер да људи виде ко смо заправо, а не шта мислимо да они желе од нас. Ако ово често сањате, то значи да би требали да почнете да практикујете љубав према себи. Почните себи давати комплименте, престаните ситничарити за сваку ствар коју ви (или други) ураде, идите на одмор или испробајте нови хоби.


Аутор: Супержена