Ношење обуће која је у радњи била удобна попут папуча после само пар сати може се претворити у ноћну мору.

Ево како ћете најбоље ублажити једне од најчешћих проблема:

Сувише тесне ципеле

Многа обућа израђена од коже ће се сама временом растегнути, али процес можете скратити тако што ћете ципеле попрскати водом, обути их, и носити по кући док се не осуше. Други начин на који можете раширити ципеле је да преко неких дебљих влажних чарапа обујете ципеле, и ходате у њима по соби док се чарапе не осуше. Поновите поступак ако је потребно. Не заборавите да на крају премажете кожу ималином или кремом, како бисте је заштитили.

Знојење

Најбоље решење за овај проблем је обућа од природних материјала, а исто важи и за чарапе – бирајте оне од памука и држите се што даље од синтетике, чак и ако чини само 10 или 20 одсто чарапе. У крајњем случају, обућу од гуме и вештачке коже носите само по хладном времену. Додатно ће вам помоћи и мало беби пудера или соде бикарбоне које ћете сипати у ципеле.

Усецање у кожу

Ово је један од најболнијих проблема који вам може узроковати неудобна обућа. Сачекајте да рана зацели па на то место залепите фластер, и још један у унутрашњост ципеле, на проблематично место. Можете купити и самолепљиве јастучиће, специјално намењене овом проблему, који ће заштитити ваше стопало од трења.

Болови на сводовима стопала


Штикле које узрокују овај проблем највероватније не пружају довољну потпору средишњем делу вашег стопала, па он не додирује газиште, већ остаје у ваздуху. Овај проблем се не може решити, али га можете ублажити постављањем уложака с појачаним предњим делом који ће пренети притисак на задњи део. Будите врло обазриви приликом следеће куповине како не бисте поновили грешку.

Болови на јастучастом делу табана


Приликом ношења штикли сво оптерећење пребацује се на предњи део стопала, што некад може изазвати велике болове на јастучастом делу табана. Нажалост, бол неће нестати све док не скинете ципеле, а можете га знатно ублажити ношењем специјално дизајнираних гел јастучића или силиконских уложака.

(Супер жена)