Када је веома хладно , кажемо да нам се увукла зима у кости, а знамо ли шта нам се увуче у поре, односно како наша кожа лица реагује на хладноћу и влагу? Честа смена топлог и хладног ваздуха, приликом изласка из просторија у којима боравимо напоље, у комбинацији са мањком сунца и свежег ваздуха, оштећује наш највећи орган, који нас штити од спољних елемената. Али, немојте бринути, уколико му посветите довољно неге и пажње, уз одговарајуће козметичке производе, ваше лице може остати здраво и једро и током зиме.

Уместо пенастог, зими користите кремасто или уљано средство за чишћење лица, а пилинг избегавајте. Уколико вам је баш неопходан, одаберите нежнију варијанту, урадите га пред одлазак на спавање, а након њега на лице нанесите довољну количину хидратантне креме, коју ће кожа натенане упијати до новог хладног јутра.

Када су температуре испод нуле, избегавајте хидратантна средства с воденом основом. Она нису довољно богата да би кожи пружила потребну хидратацију, а могу и да се смрзну на хладноћи или изветре у загрејаним просторима. С друге стране, хидратантна средства на уљаној бази на кожи стварају заштитни филм који влагу задржава унутра, а хладноћу напољу.