Низак намештај се обично повезује са самачким животом и бохо стилом, али ако се пажљиво укомбинује, нема разлога да се не уклопи у све, чак и традиционалне ентеријере. Осим тога, визуелно не оптерећује простор па соба делује веће.

Дневни боравак

Предност ниског намештаја је то што дневну собу чини ушушканом. Љубитељи оваквих угаоних гарнитура и кауча тврде да је уживање у гледању омиљених серија на њима много веће него на намештају стандардне висине. У отвореном простору, где су кухињски и дневни боравак једна целина, раздвојеност трпезаријског од дела за седење можете постићи теписима.

Трпезарија

Западњаци нису навикли да једу седећи на јастуцима, али ако сте љубитељ источњачких култура, унесите њихов дух обедовања у трпезарију. Уместо класичног стола послужиће вам неколико сточића за кафу, а за седење распоредите јастуке или дебље простирке од бамбуса.

Спаваћа соба

Низак намештај је све популарнији у спаваћој соби јер "позива" на одмарање и опуштање. Одличан је избор за мале собе јер их чини пространијим. Уместо класичног ноћног сточића, можете ставити послужавник и на њему ређати књиге и неопходне ситнице или пронађите ретро хоклицу за шик ефекат.

Дечја соба

Малишани свакако обожавају да се играју на поду, па их обрадујте и направите оазу на паркету. Помоћи ће вам јастучићи у облику животиња и шарени тепих.