Маштате о томе да радну недељу завршите одласком у неки од спа центара и опустите се, али никако не успевате то и да урадите? Зашто онда не бисте своје купатило "претворили" у велнес оазу, у коју можете да закорачите кад год пожелите? Потребно вам је само мало креативности и труда да бисте пожелели да никада не изађете из сопствене зоне за релаксацију.

Најпре детаљно очистите купатило и све што можете од ствари које се налазе у њему ставите у ормариће, да би простор деловао уредније и што минималистичкије, јер то доприноси опуштању. Побацајте козметичке производе којима је прошао рок и склоните оне које никада не употребљавате. "Обојите" простор умирујућим тоновима, попут нежно плаве, розе, сиве или беле. Не морате кречити зидове у те боје, довољно је да унесете детаље као што су мекане стазе, пешкири, туш завесе, посуде за сапун.

Уколико имате прозор, нека и венецијанери буду у некој од пастелних нијанси, али немојте претеривати у избору – користите највише три различите боје у целом купатилу. Купите бар један велики, дебели и мекани пешкир, дугачки бадемантил нежног ткања и меке, фротирске папуче, и сложите их тако да вам је угодно док их гледате из каде, коју сте претходно напунили топлом водом и миришљавим солима.

На столичицу поред ставите корпу са воћем и чај, тако да вам буду при руци док се будете брчкали, а можете да се окружите и миришљавим свећама. Унесите провидну, стаклену вазу са цвећем, а латице из другог букета поспите по води, да плутају.

Било би добро и да набавите дифузор за етерична уља, апарат који их распршује, као пару, стварајући притом негативне јоне који прочишћавају ваздух, уништавају бактерије и испуњавају просторију мирисом. За отклањање нагомиланог стреса најбоља је лаванда, па зажмурите, удишите је дубоко и замислите да сте на мору.

Нека од ових уља можете сипати у топлу воду и помешати са морском сољу, правећи детокс купку - ефекат по кожу и целокупни организам биће одличан. Неизоставан детаљ је и дрвена четка за пилинг коже, која се, осим што је корисна, веома лепо уклапа у релаксирајућу слику купатила. Тихо пустите музику за медитацију, уроните у вашу мирисну оазу и опустите се. Заслужили сте.