Сматра се да је најбоље уредити дом према укусу и навикама оних који у њему живе. Измене могу бити мање, попут промене намештаја или њиховог распореда, али и оне веће, као што су промене подова и боје зидова.

Ситније промене захтевају мање улагања, али свакако пријају и улепшавају дом, док веће измене драстично утичу на побољшање квалитета живота.

Дајемо вам неколико занимљивих предлога како да освежите ентеријер свог дома.

Намештај од пуног дрвета


Уколико желите да у Ваш животни или радни простор унесете топлину природе, наша препорука је ручно рађени намештај од пуног дрвета.

Постоји велики избор намештаја различитих стилова који ћете лако уклопити у свој дом и створити у њему аутентичну атмосферу која одише луксузом.

Убаците у свој ентеријер елегантну комоду или модеран сто од пуног дрвета и уживајте у новом шарму свог ентеријера.

Израда намештаја од пуног дрвета по мери и жељи купца је опција за оне који не могу да нађу комад који је у потпуности са складом са њиховом визијом новог простора. Израда је могућа од врсте дрвета за које се ви одлучите: буква, храст, орах, јасен, бор и др.

Ако желите квалитетан намештај од пуног дрвета или детаље за ентеријер који одишу стилом, дођите у салон намештаја Исола ди Бали из Београда и одаберите идеалан комад за свој дом.

Угаоне гарнитуре


Угаоне гарнитуресу изузетно практичне и атрактине, па могу сваки ентеријер оплеменити и учинити га практичнијим.

Њихова мултифункционалност је њихов главни адут јер се могу корисити за седење и потребе за спавања јер има механизам са дусеком који се отвара једним окретом , а њихове кутије могу послужити као простор за одлагање ствари.

Угаоне гарнитуре могу бити различитог облика, димензија, боје и дезена, па се лако могу уклопити у мање и веће просторије и на једноставан начин освежити ентеријер.

Уз њих вам је непотребан додатни намештај за седење, па ће вам ослободити површину коју би заузимале фотеље и двосед.

Приуштите себи угаону гарнитуруи од старе пренатрпане дневне собе направите отворен простор идеалан за уживање и дружење.

Квалитетан паркет

Једна од важних ставки, ако не и најбитнија, код реновирања простора је управо одабир подова.

Треба да имате на уму да је неопходно да се одлучите за подове који су дуготрајни и квалитетни јер их нећете сезонски мењати, већ ћете их годинама користити.

Паркетје већини људи први избор, како због квалитета, тако и због естетског ефекта на простор. Одабиром праве боје и материјала, добијате простор који уз минимална улагања и декор изгледа употпуњено и стилизовано.

Када већ уложите новац у квалитетн паркет, да би очували његов изглед, неопходно је одржавати их.

Паркет се може хобловати неколико пута, што зависи од дебљине горњег хабајућег слоја. Хобловање и лакирање у стамбеним јединицама се ради тек после 25 до 30 година.

Постоје и двослојни паркети са дебљином горњег хабајућег слоја од 2 мм. Показало да је век овакве врсте паркета веома дуг и за многе генерације непотрошив без обзира на дебљину.

Двослојни паркет има већу отпорност на влагу од масивних паркета због квалитетне брезове подлоге на коју се лепи хабајући слој који се углавном од прави од тврдог дрвета - храста и јасена.

У случају да пролијете воду по паркету, не долази до значајних деформација, односно нема „бубрења“ површине услед влажења.

Ако се деси оваква нежељена ситуација, веома се лако може извршити поправка, тако што ће се заменити само тај део паркета, а не целу површину под паркетом.

У односу на класичан паркет, вишеслојни паркет има предности и са гледишта екологије и шумарства јер се за његову израду користи неупоредиво мање ретког тврдог дрвета које споро расте, па производња вишеслојних паркета има веома важну улогу у очувању природе.


Ако имате неке недоумице и питања, слободно контактирајте “Артањан паркет” како бисте нашли најбоље решење за Ваш под.

(ПР)